Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Raskaus ja sopimuksen jatkaminen

Olen töissä äitiysloman sijaisena. Minulla on siis 10kk:n pesti. Olen raskaana ja työsopimukseni loppuu kuukausi ennen kuin jäisin äitiyslomalle. Nyt kuulin että henkilö jonka äitiysloman sijainen olen, ei ole tulossa vielä töihin äitiysloman loputtua. Jos sopimustani ei jatketa tai sijaisuuteen otetaan joku toinen kuin minä, onko se raskaussyrjintää?
aihealueella: Sopimukset 6 weeks ago
Masukki82
Kysytty 6 weeks ago
Masukki82

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Tätä kannattaa kysyä vain sieltä, mistä saa luotettavan vastauksen eli ammattiliiton lakimiehiltä tai tasa-arvovaltuutetun neuvonnasta https://www.raskaussyrjinta.fi/web/raskaussyrjinta/toimi-heti
Leeni
Vastattu 6 weeks ago
Leeni

Tehy kirjoittaa. Raskaana olevan määräaikaisen työntekijän työsopimusta ei saa jättää uusimatta, jos työnantajalla on edelleen tarjolla samoja tai vastaavanlaisia töitä. Työnantajan on selvitettävä työvoiman tarve koko työpaikasta eikä vain yksikkö- tai osastokohtaisesti, vaikka työntekijä olisi työskennellyt koko ajan samassa paikassa. https://www.tehy.fi/fi/apua/tyosuhteen-paattyminen-ja-lomautus/maaraaikaisen-tyosuhteen-paattyminen
kopioin
Vastattu 5 weeks ago
kopioin

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes