Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Raskaus ja sopimuksen jatkaminen

Olen töissä äitiysloman sijaisena. Minulla on siis 10kk:n pesti. Olen raskaana ja työsopimukseni loppuu kuukausi ennen kuin jäisin äitiyslomalle. Nyt kuulin että henkilö jonka äitiysloman sijainen olen, ei ole tulossa vielä töihin äitiysloman loputtua. Jos sopimustani ei jatketa tai sijaisuuteen otetaan joku toinen kuin minä, onko se raskaussyrjintää?
aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Masukki82
Kysytty vuosi sitten
Masukki82
Tätä kannattaa kysyä vain sieltä, mistä saa luotettavan vastauksen eli ammattiliiton lakimiehiltä tai tasa-arvovaltuutetun neuvonnasta https://www.raskaussyrjinta.fi/web/raskaussyrjinta/toimi-heti
Leeni
Vastattu vuosi sitten
Leeni

Tehy kirjoittaa. Raskaana olevan määräaikaisen työntekijän työsopimusta ei saa jättää uusimatta, jos työnantajalla on edelleen tarjolla samoja tai vastaavanlaisia töitä. Työnantajan on selvitettävä työvoiman tarve koko työpaikasta eikä vain yksikkö- tai osastokohtaisesti, vaikka työntekijä olisi työskennellyt koko ajan samassa paikassa. https://www.tehy.fi/fi/apua/tyosuhteen-paattyminen-ja-lomautus/maaraaikaisen-tyosuhteen-paattyminen
kopioin
Vastattu vuosi sitten
kopioin