Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Äitysneuvolasta määrätyt tutkimuskäynnit

Hei, minua askarruttaa saako äitiyseuvolan määräämät laboratorio ja ultraääni seulonnan tutkimukset käydä työaikana ja maksetaanko niistä palkkaa? Laboratorio ei ole auki kuin 8-15 ja työaika sen ajankohtana 8-16 (jaksotyöaika käytössä)
aihealueella: Työaika 6 weeks ago
Odottava
Kysytty 6 weeks ago
Odottava

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Saa käydä työajalla, jos tutkimuksia ei voida suorittaa työajan ulkopuolella. Palkkaa ei pidätetä. Tunteja ei tarvitse tehdä takaisin. KVTES:n työaikaluvun 4 §:n 2 momentin 5 kohdan soveltamisohjeessa lukee mm.: Mikäli raskaana olevan on käytävä tutkimuksissa työaikana, tulee tästä ilmoittaa työnantajalle niin pian kuin se on mahdollista. Työnantaja voi tällöin osoittaa viranhaltijalle/työntekijälle toi-sen ajankohdan tutkimusta varten huomioon ottaen tutkimuksen kiireellisyys ja ajankohta, jolloin tutkimuksia tehdään. Hyvissä ajoin tapahtuva ilmoittaminen mahdollistaa myös sen, että työvuorojärjestelyjä tehtäessä voidaan etukäteen ottaa huomioon tutkimuksissa käynnin tarve siten, että se voi pääsääntöisesti tapahtua työajan ulkopuolella.
Kati
Vastattu 6 weeks ago
Kati

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes