Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sunnuntaituntien korvaus

Miten muodustuu korvaus sunnuntaina tehdystä työstä, kun sunnuntait eivät normaalisti kuulu työhön?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Duunari
Kysytty 6 vuotta sitten
Duunari
Sunnuntaina tehdystä työstä maksetaan varsinaisen palkan lisäksi korottamaton tuntipalkka kultakin työtunnilta tai annetaan vastaava vapaa-aika. Jos teit sunnuntain tunnit ylityönä, niin siitä tulee myös ylityökorvaus. Katso oheisesta Tehyn taulukosta miten. Työnantaja päättää, saatko korvaukset rahana vai aikana. Tuntipalkan laskeminen sekä raha- ja vapaa-aikakorvausten suorittamisajankohta löytyy 25 §:stä.
heiksu
Vastattu 6 vuotta sitten
heiksu

Eli jos joudun menemään töihin sunnuntaina ja siitä tulee ylitunteja, maksetaanko ylityökorvauksen lisäksi myös pyhäkorvaus? Ylityöhän maksetaan ensimmäisiltä tunneilta 50% ja lopuilta vasta 100%, mutta sunnuntaityöhän on aina 100%?
Pimu
Vastattu 5 vuotta sitten
Pimu