Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen työsuhde irtisanominen

Hei. Olen aloittanut kunnalla työt 7.8.2017. Työsuhteeni on määräaikainen ja kestää 19.5.2017 saakka. voinko sanoa itseäni nyt määräaikaisesti työstä irti?kauan irtisanomis aika on?
aihealueelle Sopimukset 3 vuotta sitten
nina88
Kysytty 3 vuotta sitten
nina88
Määräaikaisesta työsuhteesta ei voi irtisanoutua kesken määräajan, ellei työsopimuksessa ole nimenomaan erikseen sovittu irtisanomisajasta. Työntekijä ja työnantaja voivat kuitenkin sopia keskenään määräajan lyhentämisestä, jolloin työsuhde päättyy aikaemmin kuin alun perin sovittiin. Tarkasta työsopimuksesi. Jos et ole sopinut irtisanomisajasta, niin käy puhumassa esimiehen kanssa uudesta loppumisajasta. Tee se hyvissä ajoin varsinkin, jos tilallesi pitää etsiä uusi työntekijä.
taulukko
Vastattu 3 vuotta sitten
taulukko