Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Päivärahat

Hei ! Voiko työnantaja kieltäytyä maksamasta kotimaan päivärahaa yms. siihen verrattavia kustannuksia jos kohdepaikkakunnalla on saatavilla ruokailu sopimushinnalla, oletuksena tietenkin on että tunti-yms. rajat ja määreet täyttyvät kuten KVTESsissä on määritelty.
aihealueelle Matkat vuosi sitten
Lope19
Kysytty vuosi sitten
Lope19
Vastaus riippuu siitä, oliko kyseessä virkamatka, virantoimitusmatka (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset) vai työmatka vai osallistuminen koulutukseen. Virkamatkasta päivärahaa ei voi jättää maksamatta edellytysten täyttyessä. Virantoimitusmatkalta päivärahaa maksetaan vain liitteen 16 6 §:ssä mainituissa tapauksissa. Koulutustilaisuus voi olla virkamatka tai sitten ei. Ks. KVTES III luku 4 § 2 mom. 3 kohdan soveltamisohje. Tutustu kunnan matkustusohjeisiin (matkustussääntö, matkustusmääräys tms.) Kysy työnantajalta kielteisen päätöksen perustelut ja tarvittaessa ota yhteyttä luottamusmieheen.
E-L
Vastattu vuosi sitten
E-L