Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Päivärahat

Hei ! Voiko työnantaja kieltäytyä maksamasta kotimaan päivärahaa yms. siihen verrattavia kustannuksia jos kohdepaikkakunnalla on saatavilla ruokailu sopimushinnalla, oletuksena tietenkin on että tunti-yms. rajat ja määreet täyttyvät kuten KVTESsissä on määritelty.
aihealueella: Matkat 5 weeks ago
Lope19
Kysytty 5 weeks ago
Lope19

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Vastaus riippuu siitä, oliko kyseessä virkamatka, virantoimitusmatka (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset) vai työmatka vai osallistuminen koulutukseen. Virkamatkasta päivärahaa ei voi jättää maksamatta edellytysten täyttyessä. Virantoimitusmatkalta päivärahaa maksetaan vain liitteen 16 6 §:ssä mainituissa tapauksissa. Koulutustilaisuus voi olla virkamatka tai sitten ei. Ks. KVTES III luku 4 § 2 mom. 3 kohdan soveltamisohje. Tutustu kunnan matkustusohjeisiin (matkustussääntö, matkustusmääräys tms.) Kysy työnantajalta kielteisen päätöksen perustelut ja tarvittaessa ota yhteyttä luottamusmieheen.
E-L
Vastattu 5 weeks ago
E-L

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes