Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lyhennetyn työajan koulutuspäivän pituus

Hei, mikä on koulutuspäivän pituus lyhennetyllä työajalla? Teen sopimusten mukaista 30h / viikko, 4 pv viikossa, 7 h 30 min/ pv. Työnantaja merkitsee koulutuspäivän kuuden tunnin mittaiseksi, vaikka koulutuspäivä todellisuudessa olisi 8.30 - 16.00. Koulutus on työtehtävien kannalta olennaista ja työnantajan kanssa sovittu. Kokoaikaiselle saman koulutuspäivän pituus on 7h 30 min. Onko tämä oikein? Mikä katsotaan koulutuspäivän pituudeksi.
aihealueelle Työaika 10 kuutautta sitten
Kipa
Kysytty 10 kuutautta sitten
Kipa
Harvempi koulutuspäivä on työaikaa (kvtes 3. luku 4§). Koulutuspäivän työajasta ja kulujen korvaamisesta on syytä puhua esimiehen kanssa jo siinä vaiheessa, kun koulutukseen menoa vasta suunnitellaan. Jos esiintyy epäselvyyksiä, niin kannattaa ottaa yhteyttä luottamusmieheen. Jos koulutuspäivä on työaikaa, niin sen pituus on koulutuksen kesto pois lukien ruokailutauko ja matka-ajat. Muulloin koulutuspäivä on joko virkamatka tai virka/työvapaa. Jaksotyössä ennalta suunniteltu keskeytys alentaa työaikajaksosi säännöllistä työaikaa 6 tuntia (3. luku 16§). Luottamusmies tietää ja auttaa.
epämääräinen vastaus
Vastattu 10 kuutautta sitten
epämääräinen vastaus

Meillä 30 tuntista työviikkoa tekevän työaikaan kuuluvan koulutuspäivä on lyhyempi kuin täyttä työaikaa tekevän vaikka koulutuspäivän pituus on molemmilla sama. Ei taida olla oikein?
Kipa
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kipa

Meillä 30 tuntista työviikkoa tekevän työaikaan kuuluvan koulutuspäivä on lyhyempi kuin täyttä työaikaa tekevän vaikka koulutuspäivän pituus on molemmilla sama. Ei taida olla oikein?
Kipa
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kipa

Jos koulutus on työaikaan luettavaa koulutusta (katso KVTES III luku 4§ 2 mom. 3 kohta tai paikallinen sopimus), niin kaikki koulutustunnit luetaan osa-aikaisellekin työajaksi. Muussa tapauksessa on syytä harkita koulutukseen osallistumista, sillä vaikka koulutuspäivän pituus ylittäisi päivittäisen säännöllisen työajan, niin siitä ei synny lisä- tai ylityötä, ellei ole paikallisesti muta sovittu. Jos työnantaja velvoittaa osallistumaan koulutukseen, niin silloin kaikki koulutustunnit pitää saada lukea työajaksi. Ei pidä lähteä mihinkään koulutukseen ottamatta etukäteen selvää kaikista siihen liittyvistä seikoista ja tarvittaessa pitää kysyä neuvoa luottamusmieheltä.
neuvos
Vastattu 10 kuutautta sitten
neuvos