Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Osittainen hoitovapaa ja arkipyhät

Olen osittaisella hoitovapaalla niin, että tunnit jakautuvat seuraavasti ma-to 8.30-15.30 ja pe 8.30-12.30. Vaikuttaako arkipyhät viikon työtunteihini mitenkään, kun olen joka päivä töissä? Entä onko perjantaisin pakko pitää ruokatunti kun työpäiväni kesto on 4h? Kiitos jo etukäteen!
aihealueelle Työaika 4 kuutautta sitten
Ekaluokkalaisen äiti
Kysytty 4 kuutautta sitten
Ekaluokkalaisen äiti

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Yksi arkipyhä lyhentää kokoaikaisen työntekijän viikkotyöaikaa yleistyöajassa 7 h 45 min ja toimistotyöajassa 7 h 21 min. Osa-aikatyöajassa lyhennys on yhtä monta prosenttia em. ajoista kuin osa-aikatyöaika on täydestä työajasta (KVTES III luku 7§ - 10 §). Arkipyhälyhennys on helposta laskea jakamalla osa-aikatyön viikkotyötunnit viidellä, joten esim. 30 tunnin viikkotyöaika lyhenee 6 tuntia. Jos työntekijän työvuoro on lyhyempi kuin 6 tuntia, niin hän voi saada työaikaan kuulumattoman puolen tunnin ruokailutauon, jos hän pyytää sitä ja se on mahdollista järjestää. Ruokailutauko kuuluu vain yli 6 tunnin työvuoroihin. KVTES III luku 27 §. Luottamusmies kertoo tarkemmin.
M
Vastattu 4 kuutautta sitten
M

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes