Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osittainen hoitovapaa ja arkipyhät

Olen osittaisella hoitovapaalla niin, että tunnit jakautuvat seuraavasti ma-to 8.30-15.30 ja pe 8.30-12.30. Vaikuttaako arkipyhät viikon työtunteihini mitenkään, kun olen joka päivä töissä? Entä onko perjantaisin pakko pitää ruokatunti kun työpäiväni kesto on 4h? Kiitos jo etukäteen!
aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Ekaluokkalaisen äiti
Kysytty 3 vuotta sitten
Ekaluokkalaisen äiti
Yksi arkipyhä lyhentää kokoaikaisen työntekijän viikkotyöaikaa yleistyöajassa 7 h 45 min ja toimistotyöajassa 7 h 21 min. Osa-aikatyöajassa lyhennys on yhtä monta prosenttia em. ajoista kuin osa-aikatyöaika on täydestä työajasta (KVTES III luku 7§ - 10 §). Arkipyhälyhennys on helposta laskea jakamalla osa-aikatyön viikkotyötunnit viidellä, joten esim. 30 tunnin viikkotyöaika lyhenee 6 tuntia. Jos työntekijän työvuoro on lyhyempi kuin 6 tuntia, niin hän voi saada työaikaan kuulumattoman puolen tunnin ruokailutauon, jos hän pyytää sitä ja se on mahdollista järjestää. Ruokailutauko kuuluu vain yli 6 tunnin työvuoroihin. KVTES III luku 27 §. Luottamusmies kertoo tarkemmin.
M
Vastattu 3 vuotta sitten
M