Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Osittainen hoitovapaa ja arkipyhät

Olen osittaisella hoitovapaalla niin, että tunnit jakautuvat seuraavasti ma-to 8.30-15.30 ja pe 8.30-12.30. Vaikuttaako arkipyhät viikon työtunteihini mitenkään, kun olen joka päivä töissä? Entä onko perjantaisin pakko pitää ruokatunti kun työpäiväni kesto on 4h? Kiitos jo etukäteen!
aihealueelle Työaika vuosi sitten
Ekaluokkalaisen äiti
Kysytty vuosi sitten
Ekaluokkalaisen äiti
Yksi arkipyhä lyhentää kokoaikaisen työntekijän viikkotyöaikaa yleistyöajassa 7 h 45 min ja toimistotyöajassa 7 h 21 min. Osa-aikatyöajassa lyhennys on yhtä monta prosenttia em. ajoista kuin osa-aikatyöaika on täydestä työajasta (KVTES III luku 7§ - 10 §). Arkipyhälyhennys on helposta laskea jakamalla osa-aikatyön viikkotyötunnit viidellä, joten esim. 30 tunnin viikkotyöaika lyhenee 6 tuntia. Jos työntekijän työvuoro on lyhyempi kuin 6 tuntia, niin hän voi saada työaikaan kuulumattoman puolen tunnin ruokailutauon, jos hän pyytää sitä ja se on mahdollista järjestää. Ruokailutauko kuuluu vain yli 6 tunnin työvuoroihin. KVTES III luku 27 §. Luottamusmies kertoo tarkemmin.
M
Vastattu vuosi sitten
M