Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Pitkän sairausloman vaikutus vuosilomaan

Hei. Haluaisin varmistaa mikä vaikutus on pitkällä sairauslomalla vuosiloman pituuteen. Olen ollut sairauslomalla 4.9.17 alkaen ja sairausloma jatkuu aina 21.5.18 saakka selkäleikkauksesta johtuen. Kesän 2017 kesäloman olen pitänyt, 25 pv. Olin myös kesäkuun 2017 sairauslomalla. Talvilomaa on pitämättä 13pv. Eli minkähän verran minulle mahtaa kertyä vuosilomaa ensi vuotta ajatellen?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 5 vuotta sitten
Ihmettelevä
Kysytty

Ensi vuoden vuosilomaa ansaitaan 1.4.2017-31.3.2018. Jos sairauslomasi muuttuu palkattomaksi sinä aikana, niin sillä voi olla vaikutusta vuosiloman pituuteen. Palkattomasta sairauslomasta 30 kalenteripäivää on työssäolon veroista aikaa edellyttäen, että työntekijä on ollut ko. lomanmääräytymisvuoden aikana tosiasiallisesti työssä omassa kunnassa vähintään 22 työpäivää. Vuosiloma ja palkallinen sairausloma ovat työssäolon veroista aikaa. Tarkat tiedot kvtes:n vuosilomaluvun 2§ - 5 §.
Kati
Vastattu

Heii...

 

Tämä päivitetty 2017...vuosilomalakia on muutettu 2019 tältä osin

 

Minä olen ollut yhtäjaksoisella sairaslomalle lokakuusta 2020.palaan töihin elokuussa.

Tätä ennen oli sairaslomia paljon kuluneen kalenterivuoden aikana..

 

Olenko oikeutettu kesälomaan tulevana kesänä, ennen työhön paluuta elokuussa

Kaupungin työntekijä
Vastattu

Kopioin vastaukseksi täältä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma luvusta 

Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla.

Esimerkki 1:

Jos työntekijä on sairauslomalla ajankohtana, jolle työnantaja on vahvistamassa lomaa, hänen vuosilomansa voidaan vahvistaa sairausloman ajalle. Työntekijällä on kuitenkin 11 §:n nojalla oikeus pyytää loman siirtoa. Tällöin loma siirretään 11 §:n 1 momentin mukaisesti. Tämän vuoksi työntekijän kanssa kannattaa jo ennen loman vahvistamista sopia loman pitämisen ajankohdasta eli siitä, vahvistetaanko loma vapaan ajalle vai vasta sairausloman päättymisen jälkeen. Loman ajankohdan osalta noudatetaan 11 §:n mukaisia säännöksiä.


Ed. mukaan tulkitsen, että sinulle voidaan määrätä kesäloma sairausloman jälkeen lomakaudelle elo-syyskuulle tai sairausloman ajalle, mikä minun mielestä voisi olla hyvä vaihtoehto, jos sairausloma on muuttunut palkattomaksi.

Jos sinulta ei ole kysytty mielipidettä vuosilomasi ajankohdasta, niin ota yhteyttä esimieheesi ja kerro se (9 § Viranhaltijoiden/työntekijöiden kuuleminen)

KT:n sivuja lukenut
Vastattu