Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Koeajan pidennys

Jos määräaikainen sopimus vaihtuu (yleisen haun kautta) toistaiseksi olevaksi koeajan sisällä, eli neljän kuukauden sisällä, saako uutta koeaikaa laitaa heti perään niin että koeajan kokonaispituudesta tulee 6 kk? On kyseessä työsopimus, ja työtehtävät samat sekä määräaikaisessa että toistaiseksi olevassa työsopimuksessa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
ihmeissään
Kysytty

Jos samojen työsopimuskumppanien välillä tehdään peräkkäisiä työsopimuksia, ei koeaikaehtoa voida toistaa, mikäli sopimuksessa on sovittu samoista tai samankaltaisista tehtävistä. Jos työsopimus sen sijaan uusitaan työtehtävissä ja työntekijän asemassa tapahtuneen huomattavan muutoksen vuoksi, voi uuden koeaikaehdon käyttö olla joissakin tapauksissa perusteltua. Ratkaisu uuden koeaikaehdon kohtuullisuudesta tehdään tapauskohtaisesti. Näin lukee Kunnallisen esimiehen työsuhdeoppaassa https://www.kt.fi/publications/2015-11 . Kannattaa kysyä pääluottamusmiehen tai liiton kantaa.
Kati kopioi
Vastattu