Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Koeajan pidennys

Jos määräaikainen sopimus vaihtuu (yleisen haun kautta) toistaiseksi olevaksi koeajan sisällä, eli neljän kuukauden sisällä, saako uutta koeaikaa laitaa heti perään niin että koeajan kokonaispituudesta tulee 6 kk? On kyseessä työsopimus, ja työtehtävät samat sekä määräaikaisessa että toistaiseksi olevassa työsopimuksessa.
aihealueelle Sopimukset 3 vuotta sitten
ihmeissään
Kysytty 3 vuotta sitten
ihmeissään
Jos samojen työsopimuskumppanien välillä tehdään peräkkäisiä työsopimuksia, ei koeaikaehtoa voida toistaa, mikäli sopimuksessa on sovittu samoista tai samankaltaisista tehtävistä. Jos työsopimus sen sijaan uusitaan työtehtävissä ja työntekijän asemassa tapahtuneen huomattavan muutoksen vuoksi, voi uuden koeaikaehdon käyttö olla joissakin tapauksissa perusteltua. Ratkaisu uuden koeaikaehdon kohtuullisuudesta tehdään tapauskohtaisesti. Näin lukee Kunnallisen esimiehen työsuhdeoppaassa https://www.kt.fi/publications/2015-11 . Kannattaa kysyä pääluottamusmiehen tai liiton kantaa.
Kati kopioi
Vastattu 3 vuotta sitten
Kati kopioi