Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvuorolista

Meillä on päiväkodissa sellainen käytäntö, että vahvistetussa työvuorolistassa iltavuoro on aina suunniteltu klo 17 asti vaikka yhdelle tai useammalle lapselle on varattu hoito säännöllisesti klo 18 eli sulkemisaikaan asti. Tämä kuulema siksi, että lapset haetaan yleensä jonkin verran aikaisemmin. Ei kai tämä ihan oikeasti voi näin mennä? En siis voi luottaa työvuorolistaani, kun vuoro päättyy sen mukaan klo 17, vaan joudun varautumaan joka toinen viikko olemaan 17.30-18 asti.
aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Ihmettelijä
Kysytty 3 vuotta sitten
Ihmettelijä
Työnantaja ei voi yksipuolisesti muuttaa vahvistettua työvuoroluetteloa sen jälkeen, kun työntekijä on saapunut työvuoroonsa tai työvuoro on jo alkanut - ei edes perustellusta syystä. Eli siis alkamassa olevaa tai alkanutta työvuoroa ei voi lyhentää eikä pidentää ilman työntekijän suostumusta. Luottamusmies kertoo tarkemmin. Kai teille korvataan ylityöt silloin, jos suostutte jäämään töihin vielä työvuoron päätyttyä? Kirjoituksia asiasta netissä. Esim. KT: https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2014/2/tyovuoroluettelon-muuttaminen Super: https://www.superliitto.fi/tyoelamassa/tyoajat/tyovuoroluettelo/ Tehy: https://www.tehy.fi/fi/apua/tyoaika/tyovuoroluettelo-ja-sen-muuttaminen
Laina
Vastattu 3 vuotta sitten
Laina