Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työvuorolista

Meillä on päiväkodissa sellainen käytäntö, että vahvistetussa työvuorolistassa iltavuoro on aina suunniteltu klo 17 asti vaikka yhdelle tai useammalle lapselle on varattu hoito säännöllisesti klo 18 eli sulkemisaikaan asti. Tämä kuulema siksi, että lapset haetaan yleensä jonkin verran aikaisemmin. Ei kai tämä ihan oikeasti voi näin mennä? En siis voi luottaa työvuorolistaani, kun vuoro päättyy sen mukaan klo 17, vaan joudun varautumaan joka toinen viikko olemaan 17.30-18 asti.
aihealueella: Työaika 2 weeks ago
Ihmettelijä
Kysytty 2 weeks ago
Ihmettelijä

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Työnantaja ei voi yksipuolisesti muuttaa vahvistettua työvuoroluetteloa sen jälkeen, kun työntekijä on saapunut työvuoroonsa tai työvuoro on jo alkanut - ei edes perustellusta syystä. Eli siis alkamassa olevaa tai alkanutta työvuoroa ei voi lyhentää eikä pidentää ilman työntekijän suostumusta. Luottamusmies kertoo tarkemmin. Kai teille korvataan ylityöt silloin, jos suostutte jäämään töihin vielä työvuoron päätyttyä? Kirjoituksia asiasta netissä. Esim. KT: https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2014/2/tyovuoroluettelon-muuttaminen Super: https://www.superliitto.fi/tyoelamassa/tyoajat/tyovuoroluettelo/ Tehy: https://www.tehy.fi/fi/apua/tyoaika/tyovuoroluettelo-ja-sen-muuttaminen
Laina
Vastattu 2 weeks ago
Laina

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes