Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Palkattomat vapaat

Pidin palkatonta vapaata perjantaina 22.12 ja seuraavan viikon arkipäivät 27-29.12, eli 4 työpäivää jolloin päiväkoti oli auki. Onko laillista, että palkasta vähennetään kaikki viikonlopun päivät, joulut ja seuraava viikonloppukin, yhteensä 10 päivää? Työpäiviä olisi ollut joulukuussa 18, josta 4 on 22%, mutta palkasta vähennetty 10/31 eli 32,3%.
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Marjut58
Kysytty vuosi sitten
Marjut58
Meillä on sellainen sääntö, että palkattoman vapaan keskelle jäävät vapaapäivät on pakko hakea mukaan palkattomiin vapaisiin, jos haluaa pitää vapaata molemmin puolin viikonloppua tai muita vapaapäiviä. Lisäksi on haettava vapaata seuraava viikonloppukin vapaaksi, jos on poissa koko sitä edeltävän työviikon. Tarkista millaiset säännöt teillä on. Jos olet hakenut palkattoman harkinnanvaraisen työvapaan mainitsemissasi kahdessa erässä ja se on sinulle sillä tavalla myönnetty, niin ei sinulta voi periä palkkaa kuin vapaaksi myönnetyiltä päiviltä. Työnantaja ei voi yksipuolisesti muuttaa sinun hakemiasi harkinnanvaraisen työvapaan päiviä muiksi, vaan sinua pitää ennen päätöksentekoa neuvoa, miten vapaa pitää hakea, jotta se myönnetään tai olla kokonaan myöntämättä vapaata. Katso siis, mitä päiviä on hakemuksessasi ja mitä päiviä työnantajan tekemässä päätöksessä ja ota tarvittaessa yhteyttä luottamusmieheesi.
Kati
Vastattu vuosi sitten
Kati