Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Äitiysloma ja vuosiloman määräytyminen

Hei! Vuosilomatoiveet ovat tällä hetkellä käsittelyssä työpaikallani ja tarvisen asiassa neuvoa. Olen jäämässä äitiyslomalle 30 arkipäivää ennen laskettua aikaani, joka on 28.5.2018. Minulle on annettu ohjeeksi, että minun tulee pitää vuosilomaani ennen äitiyslomalle jäämistä ja lisäksi perhevapaan yhteydessä. Miten vuosilomani määräytyy, jos lomakausi alkaa 2.5.2018? Olenko velvoitettu pitämään vuosilomaani ennen äitiysvapaata tässä tapauksessa? Voinko pitää vuosilomani äitiysvapaan päätyttyä?
aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Sh
Kysytty 2 vuotta sitten
Sh
Työnantaja määrää vuosiloman ajankohdan, mutta työnantajan pitää kysyä työntekijöiltä heidän toiveitaan vuosiloman ajankohdasta ja mahdollisuuksien mukaan noudattaa niitä kuitenkin niin, että työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti. Sinulle voidaan määrätä vuosilomaa 2.5. alkavalla lomakaudella ennen äitiysvapaata tai sitten 6 kk kuluessa äitiysrahakauden jälkeen vaikka olisit vanhempainvapaalla. Se tapahtuu käytännössä niin, että työnantaja keskeyttää myöntämänsä perhevapaan vuosiloman ajaksi ja maksaa vuosilomapalkkaa loman pituisen ajan. Jos et ole halukas pitämään vuosilomaa ennen äitiysvapaasi alkua, esitä työnantajalle, että haluat lomasi vanhempainvapaan aikana ja ehkä säästää osan siitä. Pykäliä ja selityksiä löytyy esim. täältä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma ja luottamusmieheltä kannattaa kysyä neuvoa.
Kati
Vastattu 2 vuotta sitten
Kati