Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

vuosiloma ja pätkätyö

Nykyinen työsuhteeni on 10.8.2017 - 9.8.2018, uusi työsopimus on tehty ajalle 10.1.2018 - 5.4.2018. Paljonko lomapäiviä ansaitsen, työaika on 85 % ja palvelusaika yli 5 v? Vaikuttaako työsuhten pätkitys asiaan? Olen lomapäivät (9) pitänyt jo, koska ei ollut jatkosta varmuutta. Milloin ko 9 pv:n lomarahat pitäisi maksaa? Nykyisen työsopimuksen päättyessä vai siirtyykö seuraavan päättymiseen?
aihealueella: Lomat ja vapaat 2 weeks ago
Hilppa
Kysytty 2 weeks ago
Hilppa

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

KORJAAN nykyinen työsopimus 10.8.2017 - 9.1.2018, ei siis 9.8.
Hilppa
Vastattu 2 weeks ago
Hilppa

Koska sinun uusi palvelussuhteesi alkoi ilman päivänkään katkoa, niin palvelussuhteiden katsotaan vuosiloman osalta olevan yksi yhtenäinen. Koska sinulla on 5 vuotta työkokemuslisävuosia ja palvelussuhteesi ehtii kestää 31.3.2018 mennessä ja välittömästi ja yhtäjaksoisesti väh. 6 kk, niin vuosilomapäiviä kertyy kvtes:n IV luvun 5 §:n 2 momentin 2 b kohdan taulukon mukaan yhteensä 20 työpäivää. Minun mielestäni myös lomaraha tulee koko ajalta palvelussuhteen päättyessä. Kannattaa varmistaa luottamusmieheltä.
näin
Vastattu 2 weeks ago
näin

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes