Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Latumiesten tossuraha

Hei, Kaupungin kunnossapidon työntekijöistä kolme henkilöä tekevät muuten normaalia työaikaa (TTES), mutta kun hiihtokausi alkaa, he alkavat tehdä hiihtolatuja vuorossa. Täytyykö heillä olla työvuorolista nähtävillä ja kuinka paljon aikaisemmin? Nyt on sovittu niin, että ensimmäisestä soitosta saa tossurahan ja sen jälkeen kun vuorot alkavat niin ei mitään ylimääräistä makseta, paitsi B-lisää. Esimerkiksi, jos on ajateltu, että kaveri tulee viikonloppuna töihin, mutta jos vettä sataa, niin ei tulla töihin vaan mennään säiden mukaan. Mikä on tässä työntekijän oikeus. Onko mahdollista vaatia tossurahaa jokaisesta soitosta, jos ei ole mahdollista antaa työvuorolistaa etukäteen. Kiitos etukäteen vastauksesta.
aihealueella: Palkka 2 weeks ago
Leena Karhapää
Kysytty 2 weeks ago
Leena Karhapää

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Työaikalain mukaan työvuoroluettelo on saatettava kirjallisesti työntekijöiden tietoon hyvissä ajoin, viimeistään kuitenkin viikkoa ennen siinä tarkoitetun ajanjakson alkamista. Työntekijöiden tietoon saatettua työvuoroluetteloa voidaan yleensä muuttaa vain työntekijän suostumuksella. Työpaikan toiminnan turvaamiseksi työnantaja voi kuitenkin muuttaa työvuoroluetteloa töiden järjestelyihin liittyvästä painavasta syystä, joka ei ole ollut työnantajan tiedossa työvuoroluetteloa laadittaessa. Tuskin ttes:ssä on määrätty ainakaan huonommin. Käänny paikallisten toimijoiden puoleen, niin saat selville, onko sovittu ja mitä on sovittu paikallisesti laduntekijöiden tossurahasta, varallaolokorvauksista ym. Jos jotain on sovittu, niin siitä löytyy dokumentti. Jos ei ole sovittu, noudatetaan työehtosopimuksen määräyksiä.
en tunne ttessiä, vastaan silti
Vastattu 6 days ago
en tunne ttessiä, vastaan silti

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes