Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Vuosiloman määräytyminen osa-aikatyössä

Hei Aloitan maaliskuussa uudessa työssä. Työaikani tulee olemaan toimistotyöajasta 50% ja tulen tekemään sen 2.5pv/viikko. Palvelusvuosia on yli 10. Kuinka vuosilomani tullaan laskemaan?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Uuteen työhön
Kysytty vuosi sitten
Uuteen työhön
Koska työskentelet vähemmän kuin 5 päivää viikossa, vuosilomaan sisältyy työ- ja vapaapäiviä samassa suhteessa kuin niitä on muutoinkin ja täydellä kalenteriviikolla kuluu 5 vuosilomapäivää (kvtes 4. luku 6 § 3 mom.). Ensi kesän vuosiloma ansaitaan 31.3.2018 mennessä. Sinulle se katsotaan 5 § 2 mom. taulukosta 3 ja on 2 vuosilomapäivää. Seuraavan lomavuoden vuosiloma määräytyy 2 taulukon c-kohdan mukaan 30 p edellyttäen, että sinulla on vähintään 10 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa ja lomanmääräytymiskuukausia kertyy täydet 12. https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2017/luku-4-vuosiloma.
Kati
Vastattu vuosi sitten
Kati