Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Irtisanominen koeaikana

HEI Jos työsuhde puretaan koeaikana joka tässä kohden on 6 kk, kuuluuko työanatajan maksaa koeaikana kertyneet lomapäivät rahana viimeisen palkamaksun yhteydessä?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Seija
Kysytty vuosi sitten
Seija
Kyllä. Viranhaltijalla/työntekijällä on oikeus saada palvelussuhteen päättyessä lomakorvaus pitämättömiltä vuosilomapäiviltä (kvtes 4. luku 16 §). Se pitää maksaa heti työsuhteen päättyessä, ellei työsopimuksessa ole sovittu, että lopputili ym. maksetaan myöhemmin esim. normaaleina palkanmaksupäivinä kuten työsuhteen kestäessäkin.
Aamu
Vastattu vuosi sitten
Aamu