Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Irtisanominen koeaikana

HEI Jos työsuhde puretaan koeaikana joka tässä kohden on 6 kk, kuuluuko työanatajan maksaa koeaikana kertyneet lomapäivät rahana viimeisen palkamaksun yhteydessä?
aihealueelle Lomat ja vapaat 5 viikkoa sitten
Seija
Kysytty 5 viikkoa sitten
Seija

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Kyllä. Viranhaltijalla/työntekijällä on oikeus saada palvelussuhteen päättyessä lomakorvaus pitämättömiltä vuosilomapäiviltä (kvtes 4. luku 16 §). Se pitää maksaa heti työsuhteen päättyessä, ellei työsopimuksessa ole sovittu, että lopputili ym. maksetaan myöhemmin esim. normaaleina palkanmaksupäivinä kuten työsuhteen kestäessäkin.
Aamu
Vastattu 5 viikkoa sitten
Aamu

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes