Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Pikkottu työvuoro ja matkustaminen

Työvuoro pilkottu kahteen osaan niin, että osien väliin jää joitakin tunteja omaa aikaa. Ensimmäinen osa vakituisella työpaikalla, toinen osa toisessa paikassa johon matkustaminen vie aikaa. Matkustamiseen menevä aika ei sisällytetty työaikaan. Tulisiko olla?
aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
RS
Kysytty 3 vuotta sitten
RS
Kyseiset matkat ovat työmatkoja, Niitä ei lasketa työaikaan, jos työvuoro on vahvistettu kaksiosaiseksi, mutta jos matka toiseen työpisteeseen on kalliimpi kuin vakinaiseen työpisteeseen, niin matkakustannusten ero korvataan (KVTES liite 16, 2 §). Jos kaksiosaiset työvuorot ovat toistuvia, niin rupeaisin luottamusmiehen kanssa ihmettelemään, eikö työvuorolistoja todellakaan voi tehdä niin, että työpäivässä ei ole katkoa.
paju
Vastattu 3 vuotta sitten
paju