Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Pikkottu työvuoro ja matkustaminen

Työvuoro pilkottu kahteen osaan niin, että osien väliin jää joitakin tunteja omaa aikaa. Ensimmäinen osa vakituisella työpaikalla, toinen osa toisessa paikassa johon matkustaminen vie aikaa. Matkustamiseen menevä aika ei sisällytetty työaikaan. Tulisiko olla?
aihealueelle Työaika vuosi sitten
RS
Kysytty vuosi sitten
RS
Kyseiset matkat ovat työmatkoja, Niitä ei lasketa työaikaan, jos työvuoro on vahvistettu kaksiosaiseksi, mutta jos matka toiseen työpisteeseen on kalliimpi kuin vakinaiseen työpisteeseen, niin matkakustannusten ero korvataan (KVTES liite 16, 2 §). Jos kaksiosaiset työvuorot ovat toistuvia, niin rupeaisin luottamusmiehen kanssa ihmettelemään, eikö työvuorolistoja todellakaan voi tehdä niin, että työpäivässä ei ole katkoa.
paju
Vastattu vuosi sitten
paju