Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Pikkottu työvuoro ja matkustaminen

Työvuoro pilkottu kahteen osaan niin, että osien väliin jää joitakin tunteja omaa aikaa. Ensimmäinen osa vakituisella työpaikalla, toinen osa toisessa paikassa johon matkustaminen vie aikaa. Matkustamiseen menevä aika ei sisällytetty työaikaan. Tulisiko olla?
aihealueelle Työaika 5 viikkoa sitten
RS
Kysytty 5 viikkoa sitten
RS

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Kyseiset matkat ovat työmatkoja, Niitä ei lasketa työaikaan, jos työvuoro on vahvistettu kaksiosaiseksi, mutta jos matka toiseen työpisteeseen on kalliimpi kuin vakinaiseen työpisteeseen, niin matkakustannusten ero korvataan (KVTES liite 16, 2 §). Jos kaksiosaiset työvuorot ovat toistuvia, niin rupeaisin luottamusmiehen kanssa ihmettelemään, eikö työvuorolistoja todellakaan voi tehdä niin, että työpäivässä ei ole katkoa.
paju
Vastattu 5 viikkoa sitten
paju

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes