Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaa vuosiloma

Hei, minulle on todella epäselvä tuo vuosiloman kertyminen opintovapaalla (30 työpvää lomanmääräytymisvuodessa). Olen lukenut työehtosopimuksen pykälät mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Jos olen 12 kk pois niin miten vuosiloma kertyy?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
Km
Kysytty 6 vuotta sitten
Km
KVTES:n mukaan suunnilleen näin: Jos olit opintovapaalla koko lomanmääräytymisvuoden 1.4.2013-31.3.2014 sinulle ei kertynyt muuta lomaa kuin se, mikä tulee opintovapaan 30 kalenteripäivältä, jotka siis katsotaan työssäolon veroiseksi ajaksi. Jos olit ko. lomanmääräytymisvuoden aikana töissä ennen tai jälkeen opintovapaan vähintään 22 työpäivää saat opintovapaalta em. 30 kalenteripäivän lisäksi vielä toiset 30 kalenteripäivää työssäolon veroista aikaa eli yhteensä 60 kalenteripäivää lomaa kerryttävää aikaa opintovapaan ajalta. Kun soitat luottamusmiehelle tai palkanlaskijalle saat paljon selvemmän ja ihan juuri sinua koskevan oikean vastauksen.
josjosjos
Vastattu 6 vuotta sitten
josjosjos

Hain opiskelemaan.alkaa syyskuussa.kestää  n 2 vuotta.vakituinen Tampereen kaupungilla.(20 vuotta)

Pitämättömiä lomia 15 päivää.voinko säästää ne vai onko pakko ottaa rahana! Ja jos säästää ni koska lomar pakko pitää..palaan kaupungin palvekseen myöhemmin tai toisiin tehtäviin.

virpi kivisalmi
Vastattu vuosi sitten
virpi kivisalmi

Loman säästämisestä pitää saada sovittua työantajan kanssa. Samalla sovitaan, milloin loma pidetään. Jos sopiminen ei onnistu, niin saat lomapalkkaa opintovapaan aikana niin monelta päivälta kuin vuosilomaa on. Tai työnantaja määrää lomapäiviä ennen opintovapaan alkua. Loman ajankohta on ilmoitettava pääsääntöisesti kuukautta ennen, mutta poikkeustapauksissa kaksi viikkoa ennen. Lue ohjeita vuosiloman myöntämisestä henkilön ollessa pitkällä vapaalla ja vuosiloman säästämisestä linkistä

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Seija
Vastattu vuosi sitten
Seija