Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvaatetus kotihoidossa

Työskentelen Kainuun sote:ssa kotihoidossa. Meillä ei ole työvaatetuksena kuin liivi. Työnantaja ei suostu hommaamaan asiallisia työvaatteita, vaikka liikumme asiakkaiden (kodit usein myös likaisia) kotona ja siirrymme paikasta toiseen ilmalla kuin ilmalla. Kuuluuko soten kustantaa työntekijöiden työvaatetus kenkiä ja ulkovaatetusta myöten, kuten vaikka ambulanssihenkilöstölle? Onhan roskakuskeilla ja sähkömiehilläkin säähän sopiva vaatetus.
aihealueelle Työvälineet 2 vuotta sitten
Hoitaja
Kysytty 2 vuotta sitten
Hoitaja
Työnantajan pitää kustantaa suojavaatteet mukaan lukien kengät, jos ne ovat henkilösuojaimia eli suojaavat mm. sairastumisilta tai tapaturmilta, joita ei voi torjua muilla keinoilla. Muut työvaatteet työnantaja kustantaa silloin, kun työntekijä on velvoitettu käyttämään tietynlaista työpukua (kvtes VI luku 2 § 1 mom.). Kysy luottamusmieheltä ja työsuojeluvaltuutetulta, mitä he ovat tehneet paikallistasolla asian edistämiseksi. Lukemista https://www.tehylehti.fi/fi/tyoelama/tyovaate-suojaa-ja-viestii-nelja-faktaa-suoja-asusta ja https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/15-2011-liite.pdf
kenkä
Vastattu 2 vuotta sitten
kenkä