Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työvaatetus kotihoidossa

Työskentelen Kainuun sote:ssa kotihoidossa. Meillä ei ole työvaatetuksena kuin liivi. Työnantaja ei suostu hommaamaan asiallisia työvaatteita, vaikka liikumme asiakkaiden (kodit usein myös likaisia) kotona ja siirrymme paikasta toiseen ilmalla kuin ilmalla. Kuuluuko soten kustantaa työntekijöiden työvaatetus kenkiä ja ulkovaatetusta myöten, kuten vaikka ambulanssihenkilöstölle? Onhan roskakuskeilla ja sähkömiehilläkin säähän sopiva vaatetus.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työvälineet 6 vuotta sitten
Hoitaja
Kysytty

Työnantajan pitää kustantaa suojavaatteet mukaan lukien kengät, jos ne ovat henkilösuojaimia eli suojaavat mm. sairastumisilta tai tapaturmilta, joita ei voi torjua muilla keinoilla. Muut työvaatteet työnantaja kustantaa silloin, kun työntekijä on velvoitettu käyttämään tietynlaista työpukua (kvtes VI luku 2 § 1 mom.). Kysy luottamusmieheltä ja työsuojeluvaltuutetulta, mitä he ovat tehneet paikallistasolla asian edistämiseksi. Lukemista https://www.tehylehti.fi/fi/tyoelama/tyovaate-suojaa-ja-viestii-nelja-faktaa-suoja-asusta ja https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/15-2011-liite.pdf
kenkä
Vastattu