Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työvaatetus kotihoidossa

Työskentelen Kainuun sote:ssa kotihoidossa. Meillä ei ole työvaatetuksena kuin liivi. Työnantaja ei suostu hommaamaan asiallisia työvaatteita, vaikka liikumme asiakkaiden (kodit usein myös likaisia) kotona ja siirrymme paikasta toiseen ilmalla kuin ilmalla. Kuuluuko soten kustantaa työntekijöiden työvaatetus kenkiä ja ulkovaatetusta myöten, kuten vaikka ambulanssihenkilöstölle? Onhan roskakuskeilla ja sähkömiehilläkin säähän sopiva vaatetus.
aihealueelle Työvälineet 12 kuutautta sitten
Hoitaja
Kysytty 12 kuutautta sitten
Hoitaja
Työnantajan pitää kustantaa suojavaatteet mukaan lukien kengät, jos ne ovat henkilösuojaimia eli suojaavat mm. sairastumisilta tai tapaturmilta, joita ei voi torjua muilla keinoilla. Muut työvaatteet työnantaja kustantaa silloin, kun työntekijä on velvoitettu käyttämään tietynlaista työpukua (kvtes VI luku 2 § 1 mom.). Kysy luottamusmieheltä ja työsuojeluvaltuutetulta, mitä he ovat tehneet paikallistasolla asian edistämiseksi. Lukemista https://www.tehylehti.fi/fi/tyoelama/tyovaate-suojaa-ja-viestii-nelja-faktaa-suoja-asusta ja https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/15-2011-liite.pdf
kenkä
Vastattu 12 kuutautta sitten
kenkä