Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Asiakaspalvelijan työtehtävät, missä raja?

Hei, Eli homman nimi on se, että työpaikalla pakotetaan työntekijöitä, jotka ovat allekirjoittaneet Asiakaspalvelijan sopparit tekemään Ajojärjestelijän tehtäviä ilman minkäänlaisia lisiä/korvauksia. Kyseessä siis kuitenkin työtehtävät mihin tarvitsee normaalisti ammattipaperit jne. Näistä tehtävistä ei siis saa kieltäytyä. Kuulostaako ihan oikealta?
aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Tuohtunut
Kysytty vuosi sitten
Tuohtunut
Teillä on siellä paikallinen ongelma, joka pitää ratkaista paikallisesti. Ottakaa yhteyttä luottamusmieheenne. Kunta-alalla työntekijä on tarvittaessa velvollinen tilapäisesti siirtymään muihinkin kuin työsopimuksella sovittuihin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina. Tilapäinen siirto voi kestää enintään kahdeksan viikkoa kerrallaan (KVTES 1 luku 10 §). Lisäksi jos tehtävien vaativuus muuttuu olennaisesti vähintään kahden viikon ajaksi toiseen tehtävään siirtymisen tai tehtävien uudelleenjärjestelyn vuoksi, tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan, jos se ei vastaa muuttuneita tehtäviä. (KVTES 2 luku 10 §)
Dagmar
Vastattu vuosi sitten
Dagmar