Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Osapäiväraha

Maakunnallinen työnantaja järjestää henkilöstöryhmälle päivän kestävän henkilöstöpalaverin paikkakunnalla A. Palaverikutsussa työnantaja on ilmoittanut matkan omalta työpaikkakunnalta/työpaikkakunnalle olevan työaikaa. Lähtö omalta työpaikkakunnalta on klo 7.30, henkilöstöpalaveri alkaa klo 9. Palaveri kestää klo 15.45 saakka. Omalla työpaikkakunnalla olemme klo 17.15 eli työajaksi voimme merkitä 7.30 - 17.15. Välimatka työpaikkakunnan ja palaveripaikkakunnan välillä on 100 km. Onko oikeutta osapäivärahaan?
aihealueelle Matkat 3 viikkoa sitten
Oikea toiminta
Kysytty 3 viikkoa sitten
Oikea toiminta

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Virkamatkan (liite 16, 1 § 2 mom. sov.ohje) keston ollessa yli 8 tuntia (klo 7.30-17.15), maksetaan osapäiväraha (8 § 1 mom., alennus 10 §:ssä). Ilman matkalaskua ei makseta mitään. Esitä matkalasku työnantajalle. Jos et saa päivärahaa, pyydä selitykset ja ota sitten yhteyttä luottamusmieheen. Jos se oli virantoimitusmatka, niin ei tule päivärahaa (l6 § 2 mom.).
ab
Vastattu 3 viikkoa sitten
ab

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes