Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osapäiväraha

Maakunnallinen työnantaja järjestää henkilöstöryhmälle päivän kestävän henkilöstöpalaverin paikkakunnalla A. Palaverikutsussa työnantaja on ilmoittanut matkan omalta työpaikkakunnalta/työpaikkakunnalle olevan työaikaa. Lähtö omalta työpaikkakunnalta on klo 7.30, henkilöstöpalaveri alkaa klo 9. Palaveri kestää klo 15.45 saakka. Omalla työpaikkakunnalla olemme klo 17.15 eli työajaksi voimme merkitä 7.30 - 17.15. Välimatka työpaikkakunnan ja palaveripaikkakunnan välillä on 100 km. Onko oikeutta osapäivärahaan?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 3 vuotta sitten
Oikea toiminta
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Virkamatkan (liite 16, 1 § 2 mom. sov.ohje) keston ollessa yli 8 tuntia (klo 7.30-17.15), maksetaan osapäiväraha (8 § 1 mom., alennus 10 §:ssä). Ilman matkalaskua ei makseta mitään. Esitä matkalasku työnantajalle. Jos et saa päivärahaa, pyydä selitykset ja ota sitten yhteyttä luottamusmieheen. Jos se oli virantoimitusmatka, niin ei tule päivärahaa (l6 § 2 mom.).
ab
Vastattu