Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvuorolista jää vajaaksi

Toimin esimiehenä poliklinikalla. Käytössä on Titania-työvuoro-ohjelma. Työntekijä oli itse muuttanut työpäiviensä pituutta siten, että siirsi tunteja listan keskimmäiseltä viikolta tehtäväksi listan viimeisellä viikolla. Viimeisellä viikolla työntekijä kuitenkin sairastuu ja tehdyt muutokset eivät toteudu. Syötin maksuun menevään toteumaan tunnit siten kuin ne oikeasti tehtiin ja lista jäi hieman vajaaksi. Kerroin työntekijälle, että puuttuvat tunnit voidaan vähentää palkasta tai tehdä takaisin seuraavassa listassa. Olenko toiminut oikein? Vai olisiko minun pitänyt muuttaa toteumaa siten kuin työntekijä oli suunnitellut sen tehdä ja sen jälkeen merkata ko. päivät sairaslomaksi, jolloin vajausta ei olisi tullut?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
sisko
Kysytty 2 vuotta sitten
sisko
Aika vaikea uskoa työntekijän muuttaneen vahvistettua työvuoroluetteloa työnantajan huomaamatta. Koska siihen ei ole puututtu, niin minun mielestäni työnantaja on suostunut muutoksiin, jolloin palkkaa ei voi periä tai teetättää tunteja takaisin. Keskustele asiasta omien esimiestesi kanssa ja informoi luottamusmiestä tarvittaessa. Tämä ei ole nyt oikea foorumi.
Kati
Vastattu 2 vuotta sitten
Kati