Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

lapsen sairastuminen viikonloppuna

Jos alle 10 v lapsi sairastuu lauantaina, lasketaanko lauantai ja sunnuntai niihin kolmeen päivään, jotka voi olla palkallisesti pois töistä ? Entä jos molemmat vanhemmat ovat KVTESin piirissä, alkaako 3 päivän aikajakso alusta, kun toinen vanhempi hoitaa lasta ensin ensimmäiset kolme päivää ja toinen sitten ?
aihealueelle Lomat ja vapaat 2 viikkoa sitten
Viikonloppuna sairastunut
Kysytty 2 viikkoa sitten
Viikonloppuna sairastunut

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos lapsi sairastuu lauantaina, niin lauantai on tilapäisen hoitovapaan ensimmäinen päivä silloin, jos vanhemmalla on työvuoro ja hän on poissa koko työvuoron. Muussa tapauksessa se on sunnuntai. Ts. palkallisia päiviä ovat su, ma ja ti riippumatta siitä ovatko ne vapaapäiviä vai ei. Sama koskee kumpaakin vanhempaa. Molemmat voivat pitää palkallista hoitovapaata näinä päivinä, mutta eivät yhtä aikaa. KVTES:n V luvun 10 §:stä selviää kaikki.
Etta
Vastattu 2 viikkoa sitten
Etta

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes