Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Irtisanomisajan laskeminen

Olen ollut työssäni yli 5-vuotta, joten irtisanomisaika on 1kk. Jos sanon itseni irti pe 16.2.2018, niin onko työsopimukseni voimassa vielä 16.3. vai loppuvatko työt jo torstaina 15.3.? Entä jos sanon itseni irti ma 19.2.? Joudunko menemään töihin vielä ma 19.3. vai päättyykö työsuhde 18.3.?
aihealueelle Muu aihe 12 kuutautta sitten
Ninnuli
Kysytty 12 kuutautta sitten
Ninnuli
Viimeinen työpäiväsi on 16.3.. Kun on kuukauden irtisanomisaika, niin työsuhteen päättymispäivä on numeroltaan sama kuin se, jolloin irtisanomisilmoitus on annettu työnantajalle. Jos ei ole tarvetta jättää ilmoittamista viime tippaan, niin irtisanomisilmoitukseen voi kirjoittaa irtisanovansa työsuhteen päättymään esim. 20.3. ja sitten toimittaa ilmoituksen työnantajalle niin, että se on perillä viimeistään 20.2..
KVTES 8. luku, 5§, 3 mom.
Vastattu 12 kuutautta sitten
KVTES 8. luku, 5§, 3 mom.