Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

vuosilomien käyttö irtisanomisaikana

Olen ollut työssäni yli 5-vuotta, joten irtisanomisaika on 1kk. Vuosilomaoikeuteni on 38pv. Säästövapaita aikaisemmista vuosilomista on kertynyt yhteensä 19pv. Muistaakseni säästövapaat pitää pitää vapaana eikä niitä makseta. Jos sanon itseni irti 28.2.2018. Jos siivoan tietokoneen ja työpisteeni henkilökohtaisista asioista ja tavaroista työpäivinä 1-2.3 ja 5-6.3. Ja sitten pidän loput maaliskuun työpäivistä noista säästövapaista, jolloin ne loppuvat 4.4. Voinko tai onko minulla oikeus pitää (31.3.2018) täyttyvän vuosiloman ansaitsemiskauden 38 vuosilomapäivää sitten siitä eteenpäin eli 5.4 eteenpäin vai voiko työnantaja pakottaa ottamaan uudet vuosilomat 38 pv rahana Miten noiden päivien kanssa kannattaa menetellä ??? Mikä on virallinen työsuhteen päättymispäivä 4.4 vai sitten vasta kun kaikki lomat on pidetty??? Sillä ei kai ole mitään merkitystä vaikka irtisanomisajaksi tulee kaikkien vuosilomien pitmisen tapauksessa melkein 3 kk Miten noiden päivien kanssa kannattaa menetellä ??? Pikaista vastausta odottaen. Nimim Metsuri
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
Metsuri
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Pitämättä jäävistä säästövapaapäivistä maksetaan lomakorvaus työsuhteen päättyessä (KVTES IV luku 16 §). Säästövapaan ajankohdasta sovitaan työnantajan kanssa (12§). Myös vuoden 2018 vuosiloman pitämisestä ennen työsuhteen loppua sovitaan työnantajan kanssa (8 § 3 mom.). Työsuhteen päättyessä maksetaan lomakorvaus pitämättä jääneistä vuosilomapäivistä. Jos haluat pitää pois kaikki säästövapaat ja vuosilomapäivät ennen työsuhteen päättymistä, niin sinun pitää sopia siitä työnantajasi kanssa. Jos työnantaja suostuu järjestelyyn, niin laskekaa, mihin saakka lomia riittää ja laita sitten se päivämäärä irtisanomisilmoitukseen työsuhteen päättymispäiväksi. Jos irtisanoudut vasta viimetipassa, niin silloinkin sinun pitää yrittää sopia, että pidät irtisanomisajan säästövapaapäiviä tai vuosilomia sen verran kuin kuukaudessa pystyy. Lopuista saat lomakorvauksen.
Liisa
Vastattu