Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Sisäilmasta sairastunut, tutkimuksiin työajalla?

Reagoin pahasti työpaikallani sisäilmaongelmiin. Sain sairasloman jälkeen siirron toiseen yksikköön. Nyt olen menossa keuhkopolille astmatutkimuksiin työterveyden lähetteellä. Pitääkö minun tehdä tutkimuksiin käytetyt tunnit takaisin vai onko minulla oikeus käyttää työaikaa näihin?
aihealueelle Työaika 10 kuutautta sitten
M
Kysytty 10 kuutautta sitten
M
Voit käydä työaikana, jos ei ole mahdollista käydä vapaa-ajalla. Palkkaa ei pidätetä eikä tunteja tarvitse tehdä takaisin. Pykälä KVTES:n työaikaluvun 4 §:n 2 mom., kohta 5. Lisätietoja https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/tyoaika-tutkimukset-tarkastukset
Kati
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kati