Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Sisäilmasta sairastunut, tutkimuksiin työajalla?

Reagoin pahasti työpaikallani sisäilmaongelmiin. Sain sairasloman jälkeen siirron toiseen yksikköön. Nyt olen menossa keuhkopolille astmatutkimuksiin työterveyden lähetteellä. Pitääkö minun tehdä tutkimuksiin käytetyt tunnit takaisin vai onko minulla oikeus käyttää työaikaa näihin?
aihealueelle Työaika 4 viikkoa sitten
M
Kysytty 4 viikkoa sitten
M

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Voit käydä työaikana, jos ei ole mahdollista käydä vapaa-ajalla. Palkkaa ei pidätetä eikä tunteja tarvitse tehdä takaisin. Pykälä KVTES:n työaikaluvun 4 §:n 2 mom., kohta 5. Lisätietoja https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/tyoaika-tutkimukset-tarkastukset
Kati
Vastattu 4 viikkoa sitten
Kati

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes