Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

voiko olla näin

Onko niin että jos pidän palkatonta vapaata viikon kuukaudessa, niin KVTES:in laskukaavat laskevat tuntipalkkaani myös kuukauden muilta päiviltä? Eli palkka pienee enemmän kuin tuon viikon verran?
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 viikkoa sitten
Miia
Kysytty 3 viikkoa sitten
Miia

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Oletko tunti- vai kuukausipalkkainen? Koko- vai osa-aikainen? Yleistyöaika vai jaksotyöaika vai muu? Onko viikon palkaton työvapaa myönnetty viideksi vai seitsemäksi päiväksi?
kysyn
Vastattu 3 viikkoa sitten
kysyn

Mene palkkalaskelmasi kanssa luottamusmiehen juttusille. Hän tarkistaa, että sinulle on maksettu oikein. Poissaolot eivät vaikuta tuntipalkkoihin. Jos olet kk-palkkainen, niin yhdeltä poissaolopäivältä vähennettävä palkka saadaan jakamalla kuukausipalkka ko. kalenterikuukauden kalenteripäivien määrällä. Esim. Helmikuussa jakaja on 28 ja maaliskuussa 31. Viikon poissaolo voi vähentää joko 5 tai 7 päivän palkan sen mukaan, miten työnantaja on myöntänyt työvapaan. Meidän kunnassa vähennettäisiin 5 päivän (ma-pe) palkka jossain muualla 7 päivän (ma-su).
pp
Vastattu 3 viikkoa sitten
pp

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes