Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

voiko olla näin

Onko niin että jos pidän palkatonta vapaata viikon kuukaudessa, niin KVTES:in laskukaavat laskevat tuntipalkkaani myös kuukauden muilta päiviltä? Eli palkka pienee enemmän kuin tuon viikon verran?
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
Miia
Kysytty 10 kuutautta sitten
Miia
Oletko tunti- vai kuukausipalkkainen? Koko- vai osa-aikainen? Yleistyöaika vai jaksotyöaika vai muu? Onko viikon palkaton työvapaa myönnetty viideksi vai seitsemäksi päiväksi?
kysyn
Vastattu 10 kuutautta sitten
kysyn

Mene palkkalaskelmasi kanssa luottamusmiehen juttusille. Hän tarkistaa, että sinulle on maksettu oikein. Poissaolot eivät vaikuta tuntipalkkoihin. Jos olet kk-palkkainen, niin yhdeltä poissaolopäivältä vähennettävä palkka saadaan jakamalla kuukausipalkka ko. kalenterikuukauden kalenteripäivien määrällä. Esim. Helmikuussa jakaja on 28 ja maaliskuussa 31. Viikon poissaolo voi vähentää joko 5 tai 7 päivän palkan sen mukaan, miten työnantaja on myöntänyt työvapaan. Meidän kunnassa vähennettäisiin 5 päivän (ma-pe) palkka jossain muualla 7 päivän (ma-su).
pp
Vastattu 10 kuutautta sitten
pp