Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

vuosilomapäivien kertyminen

Hei. Työsuhteeni on alkanut syyskuun lopussa 2017 ja jatkuu huhtikuun loppuun 2018. Laskujeni mukaan lomapäiviä pitäisi kertyä 12. Työnantajani on kuitenkin ilmoittanut 10:stä lomapäivästä. Kävin KVTES sivuilla ja sen perusteella minun aiempaa työhistoriaani kaupalliselta- sekä sosiaali ja terveysalalta ei ole millään lailla huomioitu (nyt toimin osastonsihteerinä; aiemmin en ole näissä tehtävissä ollut). Minulla ei siis ole aiempaa työkokemusta osastonsihteerin työstä, voiko tämä vaikuttaa lomapäivien kertymiseen? Edellisissä työpaikoissa lomapäivät ovat alkaneet kertymään heti 2 pv/kk, vaikka työkokemusta ei ole ollut. Onko tämä oikein lomapäivien määräytymisessä?
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
Jaana Moilanen
Kysytty 10 kuutautta sitten
Jaana Moilanen
Kunnan 10 lomapäivää on yhtä pitkä kuin yksityisen 12 päivää (= 2 viikkoa), koska kunnalla lauantaita ei lasketa lomapäiviin. Kunnan vuosilomapäivät ovat työpäiviä ma-pe ja yksityisen arkipäiviä ma-la. Kunnan lomapäivien kertyminen katsotaan Kvtes:n IV luvun 5 §:n 2 momentin kohtien 1-3 taulukoista.. Jos sinulle ei ole kertynyt viittä työkokemuslisään laskettavaa työvuotta, niin vuosilomasi määräytyy 3 kohdan mukaan ja niitä kertyy 31.3.2018 mennessä sinulle 10 työpäivää ( https://aijaa.com/XpDGcx ) ja huhtikuussa vielä 2 työpäivää. Jos aikaisempia työvuosiasi ei ole hyväksytty työkokemuslisään oikeuttavaan aikaan, niin kysy syytä työnantajalta ja pyydä sitten tarvittaessa luottamusmiestä tutkimaan, onko sinua kohdeltu samoin kuin muita vastaavassa tilanteessa (Kvtes II luku 12 § 1 mom. soveltamisohje).
Josjos
Vastattu 10 kuutautta sitten
Josjos