Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

T-lausunto

Aloitin työn kunnassa (toimistotyö) 2.1. palkkatuella, vuoden määräaikainen sopimus. Työn olin aloittanut ja työsopimus tehty, kun sanottiin että lääkärintodistus vaaditaan. Kävin 19.1. hakemassa todistuksen (ei ollut työhöntulotarkastus kyseessä, vain todistus) lääkäriasemalla, jossa on ko.kunnan työterveyshuolto. Nyt maaliskuun alussa sain postissa kotiin laskun, jossa lähetteenä teksti: työnantajasi ei korvannut todistusta, joten se tulee maksettavaksesi. Summa 95 euroa. Meniköhän oikein?
aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Ihmetyttää!
Kysytty 2 vuotta sitten
Ihmetyttää!
Kvtes:n mukaan "Työntekijälle pitää ilmoittaa lääkärintodistuksen esittämisvelvollisuudesta työsopimusta tehtäessä" (1. luku 9§). Minulla on sellainen käsitys, että sen yleensä joutuu itse maksamaan. Kysele teidän kunnan luottamusmiehiltä. He tietää!
Kati
Vastattu 2 vuotta sitten
Kati