Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

T-lausunto

Aloitin työn kunnassa (toimistotyö) 2.1. palkkatuella, vuoden määräaikainen sopimus. Työn olin aloittanut ja työsopimus tehty, kun sanottiin että lääkärintodistus vaaditaan. Kävin 19.1. hakemassa todistuksen (ei ollut työhöntulotarkastus kyseessä, vain todistus) lääkäriasemalla, jossa on ko.kunnan työterveyshuolto. Nyt maaliskuun alussa sain postissa kotiin laskun, jossa lähetteenä teksti: työnantajasi ei korvannut todistusta, joten se tulee maksettavaksesi. Summa 95 euroa. Meniköhän oikein?
aihealueelle Sopimukset 10 kuutautta sitten
Ihmetyttää!
Kysytty 10 kuutautta sitten
Ihmetyttää!
Kvtes:n mukaan "Työntekijälle pitää ilmoittaa lääkärintodistuksen esittämisvelvollisuudesta työsopimusta tehtäessä" (1. luku 9§). Minulla on sellainen käsitys, että sen yleensä joutuu itse maksamaan. Kysele teidän kunnan luottamusmiehiltä. He tietää!
Kati
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kati