Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työkokemuslisään oikeuttavan palvelusajan määräytyminen

Hei! Olisin kysynyt työkokemuslisään oikeuttavan palvelusajan laskemisesta. Olen ollut saman kuntatyönantajan palveluksessa yli kuusi vuotta, ja lisäksi on kokemusta aikasemmista työpaikoista. Mietin, tuleeko minulle kohta 15 vuotta oman alan kokemusta täyteen, jolloin lomapäiviä kertyy enemmän. Vähennetäänkö äitiysloma/hoitovapaa-aika nykyisestä palvelussuhteesta, vai lasketaanko myös ne kuukaudet mukaan työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa laskiessa? Kiitos!
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
Kunnan lomat
Kysytty 10 kuutautta sitten
Kunnan lomat
Työkokemuslisäaika karttuu koko palvelusajalta lukuun ottamatta luvattomia poissaoloja ja lakossa oloaikaa. Virka- ja työvapaat eivät siis vähennä karttumista. KVTES II luku 12 §.
Kati
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kati

Työkokemuslisien kertyminen on ainakin Helsingin kaupungilla täysin Talpan palkkasihteerin mielivaltaisessa harkinnassa. Esim. Jos olet luonut lantaa Korkeasaaressa 2 vuotta ja siirryt lähihoitajaksi, lasketaan tuo 2 vuotta palveluslisään oikeuttavaksi ajaksi. Mutta. Jos olet toiminut samassa työssä (opettaja virkasuhteessa), samassa koulussa 5 vuotta - ei yksikään päivä ole palveluslisään oikeuttavaa aikaa. Perusteluina annettiin "ei ole oleellista hyötyä". Samasta työstäkö???
ihmeellisiä ovat Talpan touhut
Vastattu 3 kuutautta sitten
ihmeellisiä ovat Talpan touhut

Helsingin kaupungissakin tulee noudattaa Kvtes:n määräyksiä, joten siellä Helsingin kaupungin palvelu luetaan työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi riippumatta työtehtävistä tai sovellettavasta työehtosopimuksesta. Helsingissä esimiehet hyväksyvät muiden työnantajien tehtävissä palvelun ajan työkokemuslisään oikeuttavaksi ja ilmoittavat sen Talpalle. (Näin ainakin Talpan tiedotteen 1/2017 mukaan) Helsingissäkin pitää kohdella työntekijöitä tasapuolisesti. Jos sinua ei ole kohdeltu oikein ja tasapuolisesti työkokemus lisään oikeuttavia aikoja hyväksyttäessä, ota yhteyttä ammattiliittosi jäseniä edustavaan pääluottamusmieheen.
MM
Vastattu 3 kuutautta sitten
MM