Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Miten palkka lasketaan?

Hei, KV.fi sivu on harvinaisen epäselvä. Onnistuin löytämään sieltä hakemaani tehtävään kuuluvan peruspalkan, mutta haluaisin tietää mistä ne osat muodostuvat? Eli kun puhutaan peruspalkka + henkilökohtainen lisä + työkokemuslisä+ tulospalkkio, niin mistä nämä summat näkee? Jostakin onnistuin kaivelemaan sen tiedon, että työkokemuslisä on 5 vuodesta 3% ja 10 vuodesta 8%. Mutta entäs nämä muut? En siltikään pääse tuohon teidän palkkataulukossanne näkyvään keskiarvoon näillä laskelmilla. Eli mitenhän ne muodostuvat? Muissa TES:ssä on selkeästi ilmoitettu prosentit, määrät, vuodet, tehtävien osat jne, joita listaamalla saa palkkansa laskettua hyvin helposti, miksi KVTES on näin epämääräinen?
aihealueelle Palkka 11 kuutautta sitten
moi
Kysytty 11 kuutautta sitten
moi
Tehtäväkohtaisen palkan se osa, mikä tulee peruspalkan päälle on kuntakohtaista, koska tehtäväkuvaukset ja vaativuuden arviointi on kuntakohtaista. Samoin henkilökohtaisen lisän ja tukospalkkion kriteerit ovat kuntakohtaisia ja niiden määrä varmaan riippuu myös kunnan maksukyvystä ja -halusta. Jonkinlaisen käsityksen kunnallisesta palkkausjärjestelmästä saa lukaisemalla tekstit tästä linkistä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/palkkaus ja sen alalaidassa linkatun KVTES-palkkausjärjestelmä-oppaan tai soittelee luottamusmiehelle tai kyselee liitosta.
Kati
Vastattu 11 kuutautta sitten
Kati