Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Miten palkka lasketaan?

Hei, KV.fi sivu on harvinaisen epäselvä. Onnistuin löytämään sieltä hakemaani tehtävään kuuluvan peruspalkan, mutta haluaisin tietää mistä ne osat muodostuvat? Eli kun puhutaan peruspalkka + henkilökohtainen lisä + työkokemuslisä+ tulospalkkio, niin mistä nämä summat näkee? Jostakin onnistuin kaivelemaan sen tiedon, että työkokemuslisä on 5 vuodesta 3% ja 10 vuodesta 8%. Mutta entäs nämä muut? En siltikään pääse tuohon teidän palkkataulukossanne näkyvään keskiarvoon näillä laskelmilla. Eli mitenhän ne muodostuvat? Muissa TES:ssä on selkeästi ilmoitettu prosentit, määrät, vuodet, tehtävien osat jne, joita listaamalla saa palkkansa laskettua hyvin helposti, miksi KVTES on näin epämääräinen?
aihealueelle Palkka 2 viikkoa sitten
moi
Kysytty 2 viikkoa sitten
moi

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Tehtäväkohtaisen palkan se osa, mikä tulee peruspalkan päälle on kuntakohtaista, koska tehtäväkuvaukset ja vaativuuden arviointi on kuntakohtaista. Samoin henkilökohtaisen lisän ja tukospalkkion kriteerit ovat kuntakohtaisia ja niiden määrä varmaan riippuu myös kunnan maksukyvystä ja -halusta. Jonkinlaisen käsityksen kunnallisesta palkkausjärjestelmästä saa lukaisemalla tekstit tästä linkistä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/palkkaus ja sen alalaidassa linkatun KVTES-palkkausjärjestelmä-oppaan tai soittelee luottamusmiehelle tai kyselee liitosta.
Kati
Vastattu 2 viikkoa sitten
Kati

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes