Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Palvelulisää koulutuksesta?

Hei! Sain 1990-luvulla palvelulisää 2 vuotta lastentarhanopettajan koulutuksestani. Rupesin tässä katselemaan työpapereitani ja huomasin, että kyseinen palvelulisä on kadonnut tyystin jo vuoden 2002 työkokemuslisä-päätöksestäni. Kunnallinen kaupungin työnantajani ei ole ilmoittanut tapahtuneesta minulle mitenkään missään vaiheessa. Olen aivan ihmeissäni.Onkohan kohdallani tapahtunut virhe? Pidän itsestään selvänä että jos työntekijälle työnantaja on aikanaan kirjallisesti myöntänyt ja hyväksynyt tietyn edun niin sitä ei voi poistaa, vaan päätös on lainvoimainen niin kauan kunnes se kumotaan kirjallisesti. Kohdallani työnantaja ei ole tiedottanut minua tapahtuneesta mitenkään eikä missään vaiheessa. Voiko työnantaja näin toimia? Mikä on oikeusturvani asiassa, olenko edelleen oikeutettu saamaan työnatajan koulutuksestani myönnettyä ja hyväksymää palvelulisää? Minulla on asiasta päätös-paperi kotona.
aihealueelle Sopimukset 10 kuutautta sitten
M.K.
Kysytty 10 kuutautta sitten
M.K.
Koulutuksen vaikutus palvelulisävuosiin taisi poistua jo viime vuosituhannella. Sen jälkeen on myös palvelulisen lukumäärää vähennetty, prosentteja muutettu ja nimeä vaihdettu (kokemuslisä, henkilökohtaisen lisän vuosisidonnainen osa, työkokemuslisä). Muutoksista on sovittu virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa. Joka kerta on sovittu, ettei muutos alenna kenenkään palkkaa. Muutoksista on yritetty tiedottaa monin tavoin sekä työnantajan että työntekijäliittojen toimesta. Ne on voinut myös huomata omassa palkkalaskelmassaan, sikäli kuin kunnan palkkalaskelmat ovat olleet mitenkään ymmärrettäviä. Kysy lisää paikallisilta luottamusmiehiltä tai omasta ammattiliitostasi.
telle
Vastattu 10 kuutautta sitten
telle