Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

lomarahavapaa ja eläke

Hei, Minulla on 38 vuosilomapäivää ja haluaisin vaihtaa lomarahat vapaaksi. Montako vapaapäivää saan, jos vaihdan kaikki lomarahani vapaaksi? Mitä lomarahan vaihtaminen vapaaksi vaikuttaa tulevaan eläkkeeseeni tulevaisuudessa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
reima
Kysytty 10 kuutautta sitten
reima
Jos et ole lääkäri, niin voit vaihtaa lomarahasi vapaaksi, jos vaihtamisesta on sovittu paikallisesti kunnassanne. Uuden KVTES:n tultua voimaan lomarahavapaapäivien määrä on 35 % ansaituista vuosilomapäivistä. Kysele paikallisilta tietäjiltä, onko olemassa sopimus lomarahan vaihtamisesta vapaaksi. Lääkärien lomarahavapaasta on sovittu lääkärisopimuksessa ja vaihtosuhde on ed. mainittu. Vaikutus eläkkeeseen ei varmaankaan ole kovin suuri. Kysy Kevasta.
Aamu
Vastattu 10 kuutautta sitten
Aamu