Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Palkka, jos sairastuu kesken työpaivän

Hei, meillä työnantaja on linjannut, että jos sairastuu kesken työpäivän ja lähtee pois siis jo ennen kuin työaika loppuu, ei niiltä työpäivän tunneilta saa enää palkkaa ollenkaan. Onko tämä kvtes:n mukaista ja voiko työnantaja tehdä näin?
aihealueelle Palkka 2 viikkoa sitten
Kalle
Kysytty 2 viikkoa sitten
Kalle

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos työntekijä noudattaa kunnassa vahvistettuja ohjeita siitä, miten ja kenelle ilmoitetaan sairastumisesta ja sairauslomasta, ja lähtee sairastuttuaan pois kesken työvuoronsa ohjeissa mainitun henkilön luvalla, niin kunta ei voi jättää palkkaa maksamatta. Kysy luottamusmiehiltä, miten he aikovat toimia.
Ellu
Vastattu 2 viikkoa sitten
Ellu

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes