Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Palkka, jos sairastuu kesken työpaivän

Hei, meillä työnantaja on linjannut, että jos sairastuu kesken työpäivän ja lähtee pois siis jo ennen kuin työaika loppuu, ei niiltä työpäivän tunneilta saa enää palkkaa ollenkaan. Onko tämä kvtes:n mukaista ja voiko työnantaja tehdä näin?
aihealueelle Palkka 10 kuutautta sitten
Kalle
Kysytty 10 kuutautta sitten
Kalle
Jos työntekijä noudattaa kunnassa vahvistettuja ohjeita siitä, miten ja kenelle ilmoitetaan sairastumisesta ja sairauslomasta, ja lähtee sairastuttuaan pois kesken työvuoronsa ohjeissa mainitun henkilön luvalla, niin kunta ei voi jättää palkkaa maksamatta. Kysy luottamusmiehiltä, miten he aikovat toimia.
Ellu
Vastattu 10 kuutautta sitten
Ellu