Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ylityökorvausten maksaminen

Hei, Miten lasketaan kk-palkkalaisen ylityöt? tässä tapauksessa: - ylityötä arki-iltana: 16.00 -23.30 välinen aika (ei muita ylitöitä kyseisellä viikolla\kuukaudella) Jos olen oikein ymmärtänyt niin 2 ensimmäistä tuntia ovat lisätyötä, jonka jälkeen seuraavat 2 tuntia ovat 50%. Eli 4 ylityötunnin jälkeen tunnit ovat 100% Olenko käsittänyt oikein? Lisäkysymys: missä tapauksessa otetaan käyttöön viikoittain ylityö?
aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Sami
Kysytty 2 vuotta sitten
Sami
Riippuu siitä, onko yleistyöaika vai toimistotyöaika ja onko lisätyötä, vuorokautista ylityötä vai viikoittaista ylityötä. Vuorokautisen ylityöraja on 8 tuntia (tai suurempi, jos työvuoro oli pitempi kuin 8 h) ja ylityökorvaus rajan ylittävältä 2 ensimmäiseltä tunnilta 50 %. Viikoittaisen ylityöraja on 38 h 45 min ja ylityökorvaus 5 ensimmäiseltä tunnilta 50 %. Jaksotyössä ei ole vuorokautista eikä viikoittaista rajaa. Tarkat ylityömääräykset KVTES III luku 13§-17§. Tässä yhteenveto http://www.asiantuntijapaivat.fi/files/4928/KVTES_tyoaikamuodot_sosiaalialalla.pdf (pätee muillakin aloilla)
Ellu
Vastattu 2 vuotta sitten
Ellu