Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sijaisuus 3 viikkoa. Vuosiloman kertyminen ja arkipyhävapaat

Olen perhevapailla ja tekemässä omassa työpaikassani 3 kalenteriviikon mittaista sijaisuutta. Sijaisuuden aikana kaikki 3 viikkoa olivat 4-päiväisiä, kiitos pääsiäisen ja vapun. Työssäolopäiviä tai niihin rinnastettavia kertyi 15, mutta kertyykö minulle yhden kk:n vuosilomat talteen, koska kaksi noista päivistä sijoittui toukokuun puolelle? Entä kuinka palkanmaksu, pääsiäisen pyhiltä palkka laskettiin, mutta entä vappupäivä? Palkkakuitissani kun on laskettu vain yksi päivä toukokuulta, työni oli yhtäjaksoisesti tuon 3 viikkoa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 10 vuotta sitten
Karpalo
Kysytty

KVTES vuosilomaluku 1 § 4 mom. 4 mom. Jos henkilö on samanaikaisesti kuntaan/kuntayhtymään useassa palvelussuhteessa, katsotaan nämä yhdeksi palvelussuhteeksi vuosilomaetuja annettaessa. Huhtikuu on sinulle vuosilomaa kerryttävä kuukausi perhevapaallakin. Joko sen takia että saat vielä vanhempainrahaa, tai siksi että hoitovapaalla 30 kalenteripäivää lomanmääräytymisvuodessa on sinulle työssäolon veroista aikaa(+ tietyin ehdoin myös toiset 30). Se 30 kp sijoittuu tässä tapauksessa juuri huhtikuuksi. Et siis voi saada huhtikuulta kaksinkertaisia lomaetuja. Jos olit kuukausipalkalla, niin sinulle pitäisi olla maksettu palkka kaikilta työsuhteeseen sisältyviltä kalenteripäiviltä. Soita palkanlaskijalle, niin asiat selviävät tai pyydä apua luottamusmieheltä..
Augen
Vastattu

Hoitovapaalta voi saada enintään 30 kalenteripäivää työssäolon veroista aikaa lomanmääräytymisvuodessa eli tässä tapauksessa ajalta 1.4.2014-31.3.2015 edellyttäen, että on saman lomanmääräytymisvuoden aikana oikeasti töissä vähintää 22 työpäivää. Eikä sen lisäksi saa enää muita työssäolon veroisia päiviä. Jos olet hoitovapaalla ja jos sinulle ei kerry enää työpäiviä ennen 31.3.2015 eli hoitovapaan perusteella ei tule työssäolon veroista aikaa, niin saat silloin tuosta keikastasi yhden lomanmääräytymiskuukauden. Se realisoituu vasta lomavuonna 2015.
Virhonen
Vastattu