Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

päivystys vs varallaolo

Mitä eroa on päivystyksellä ja varallaololla? Me saamme 35% varallaolokorvausta kun meillä on "päivystysviikko". Meidän pitää olla välittömässä lähtövalmiudessa, kohteessa oltava viimeistään tunnin sisällä. Mielestäni tämä on päivystystä josta pitäisi maksaa 50% päivystyskorvausta eikä 35% varallaolokorvausta. Kommentteja?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
utelias pohjolasta
Kysytty 2 vuotta sitten
utelias pohjolasta
Tuo on varallaoloa (KVTES III luku 5 §). Voi sitä kutsua päivystykseksikin. Jos työnantaja edellyttää työntekijän päivystävän työpaikalla, niin se ei ole varallaoloa vaan työaikaa. Varallaolon korvauksista on määräykset em. pykälässä. Niistä voidaan sopia myös paikallisesti. Kerro pääluottamusmiehelle näkemyksesi.
Lumi
Vastattu 2 vuotta sitten
Lumi

Onko määritetty jos pitää olla välittömässä valmiudessa lähteä työkohteeseen ja tunnissa oltava viimeistään kohteessa korvauksen määrää? Aikasempi kvtes, jos tulkitsin oikein, määritti tälle 50% varallaolokorvauksen. Nyt määritelmää ei ole ja meillä korvaus on tiputettu yksipuolisesti 35%.
veliusas
Vastattu 2 vuotta sitten
veliusas

KVTES:ssa varallaolokorvaus on 20-30 %. Se ei mielestäni ole muuttunut ainakaan kymmeneen vuoteen. Sinun pitää kysyä paikallisilta henkilöstön edustajilta, miksi korvausta on teillä muutettu.
E-L
Vastattu 2 vuotta sitten
E-L