Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

päivystys vs varallaolo

Mitä eroa on päivystyksellä ja varallaololla? Me saamme 35% varallaolokorvausta kun meillä on "päivystysviikko". Meidän pitää olla välittömässä lähtövalmiudessa, kohteessa oltava viimeistään tunnin sisällä. Mielestäni tämä on päivystystä josta pitäisi maksaa 50% päivystyskorvausta eikä 35% varallaolokorvausta. Kommentteja?
aihealueelle Työaika 2 viikkoa sitten
utelias pohjolasta
Kysytty 2 viikkoa sitten
utelias pohjolasta

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Tuo on varallaoloa (KVTES III luku 5 §). Voi sitä kutsua päivystykseksikin. Jos työnantaja edellyttää työntekijän päivystävän työpaikalla, niin se ei ole varallaoloa vaan työaikaa. Varallaolon korvauksista on määräykset em. pykälässä. Niistä voidaan sopia myös paikallisesti. Kerro pääluottamusmiehelle näkemyksesi.
Lumi
Vastattu viikko sitten
Lumi

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes