Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

päivystys vs varallaolo

Mitä eroa on päivystyksellä ja varallaololla? Me saamme 35% varallaolokorvausta kun meillä on "päivystysviikko". Meidän pitää olla välittömässä lähtövalmiudessa, kohteessa oltava viimeistään tunnin sisällä. Mielestäni tämä on päivystystä josta pitäisi maksaa 50% päivystyskorvausta eikä 35% varallaolokorvausta. Kommentteja?
aihealueelle Työaika 11 kuutautta sitten
utelias pohjolasta
Kysytty 11 kuutautta sitten
utelias pohjolasta
Tuo on varallaoloa (KVTES III luku 5 §). Voi sitä kutsua päivystykseksikin. Jos työnantaja edellyttää työntekijän päivystävän työpaikalla, niin se ei ole varallaoloa vaan työaikaa. Varallaolon korvauksista on määräykset em. pykälässä. Niistä voidaan sopia myös paikallisesti. Kerro pääluottamusmiehelle näkemyksesi.
Lumi
Vastattu 11 kuutautta sitten
Lumi

Onko määritetty jos pitää olla välittömässä valmiudessa lähteä työkohteeseen ja tunnissa oltava viimeistään kohteessa korvauksen määrää? Aikasempi kvtes, jos tulkitsin oikein, määritti tälle 50% varallaolokorvauksen. Nyt määritelmää ei ole ja meillä korvaus on tiputettu yksipuolisesti 35%.
veliusas
Vastattu 9 kuutautta sitten
veliusas

KVTES:ssa varallaolokorvaus on 20-30 %. Se ei mielestäni ole muuttunut ainakaan kymmeneen vuoteen. Sinun pitää kysyä paikallisilta henkilöstön edustajilta, miksi korvausta on teillä muutettu.
E-L
Vastattu 9 kuutautta sitten
E-L