Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Epäpätevät työpaikalla

Mielenkiinnosta kysyn, koska olen kuullut kouluttamattomien ja muuten epäpätevien työntekijöiden saavan meidän kunnan sosiaalitoimen alaisessa yksikössä samaa palkaa, kuin koulut käynyt työntekijä. Kyse on siis työstä, jossa vakituiseen paikkaan kelpoisuusvaatimuksena on sosiaali- ja terveydenhuollon koulutus. Elikkä summauksena; vieläkö kunta voi käyttää ns. epäpätevyysvähennystä, joka on ainakin muutamia vuosia sitten -10% peruspalkasta? Ja onko todella niin, että kuka tahansa ”kadunmies” voi tulla sosiaalipuolelle tekemään lähihoitajan töitä, sijaisena täydellä palkalla? Kiitos vastauksesta.
aihealueelle Palkka 2 viikkoa sitten
Hoitaja lapista
Kysytty 2 viikkoa sitten
Hoitaja lapista

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Todennäköisesti heidän tehtäviensä vaativuudessa on eroja ja sitä myöten kelpoisen tehtäväkohtainen palkka on suurempi. Epäpätevyysalennusta koskeva määräys on KVTES:n II luvun 9 §:n 2 momentissa: * Riippumatta siitä täyttääkö viranhaltija/työntekijä tehtävään edellytetyt lakisääteiset tai toimivaltaisen viranomaisen päättämät kelpoisuusvaatimukset on tehtäväkohtainen palkka ensisijaisesti määriteltävä tehtävän vaativuuden perusteella. Mikäli viranhaltija/työntekijä ei täytä em. kelpoisuusvaatimuksia voi tehtäväkohtainen palkka kuitenkin olla enintään 10 % alempi kuin palkkahinnoittelun ao. palkkausmääräys edellyttää.* Luottamusmies kertoo lisää, jos kysyt häneltä.
Lumi
Vastattu viikko sitten
Lumi

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes