Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Kvtes:in tulkinta

Nyt eletään maaliskuuta 2018,työnantajana Vantaan kaupunki. Esimiehemme ilmoitti, että meidän on merkittävä hänen tekemälleen listalle ensi vuoden v.2019 talvilomamme, siis ajankohta millon ne pidämme!!!!!!! Emmehän ole ehtineet pitää vielä tämänvuotisiakaan v,2018 talvi-ja kesälomia!!!! Syyksi selitteli:sijaisten palkkaamisen ja kaikkia ympäripyöreitä asioita..... Koskaan aiemmin ei näin ole tehty, olen itse ollut saman kaupungin palveluksessa 41v!!!!! Onko em.määräys Kvtes:in sääntöjen mukainen/laillinen??????? Vastaustanne mielenkiinnolla odottaen. ... T.Apuhoitaja/Perushoitaja/nykyinen Lähihoitaja
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
Seijap.
Kysytty 10 kuutautta sitten
Seijap.
Sinun pitää ottaa yhteyttä paikallisiin luottamusmiehiin ja kysyä heidän kantaa asiaan. Pykälä löytyy. Se on Kvtes:n IV luvun 9 § Viranhaltijoiden/työntekijöiden kuuleminen. Työnantajan on selvitettävä viranhaltijoille/työntekijöille tai heidän edustajilleen vuosiloman antamisessa työpaikalla noudatettavat yleiset periaatteet. Ennen loman ajankohdan määräämistä viranhaltijalle/työntekijälle on varattava tilaisuus esittää mielipiteensä loman ajankohdasta. Työnantajan on mahdollisuuksien mukaan otettava huomioon työntekijöiden/viranhaltijoiden esitykset ja noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa.
Lumi
Vastattu 10 kuutautta sitten
Lumi