Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lapsi kipeänä

Hei, olin lapsen sairauden vuoksi kotona 26.-28.2. 1 ja 2.3 minulla oli vapaapäivät, mutta koska lapsen sairaus pitkittyi, jouduin viemään hänet uudestaan lääkäriin 1.3. Lääkäri jatkoi sairauslomaa 1.-5.3. Nyt katsoin että esimies on ilmoittanut palkkaukseen että palkattomat päivät ovat 2.-5.3. Jos minulla kuitenkin 1.-2.3 vaaapäivät, niin lasketaanko nekin mukaan neljää palkalliseen päivään, mitä voi sairaan lapsen vuoksi olla poissa töistä?
aihealueelle Terveys 3 vuotta sitten
Satu
Kysytty 3 vuotta sitten
Satu
Hei, KVTES V luvun 10§ 2momentin mukaan ilapäisen hoitovapaan ajalta maksetaan varsinainen palkka enintään kolmelta perättäiseltä kalenteripäivältä lapsen sairastumisesta lukien. Eli jos olit poissa jo 26.2. niin palkalliset päivät olisivat 26.-28.2.2018. Ilmeisesti kuitenkin 26.2. olit työssä tai vapaapäivällä kun lapsi sairastui ja näin ovat palkalliset päivät 27.2.-1.3.2018. Tilapäistä hoitovapaata saat kuitenkin enintään neljä työpäivää eli tästä kolme ensimmäistä kalenteripäivää on palkallisia ja loppu aika siihen että 4 työpäivää on täynnä palkatonta tilapäivstä hoitovapaata. Jos lapsen sairaus jatkuu pidemmälle kuin 4 työpäivää, poissaolo pakottavista perhesyistä tulee kyseeseen loppuajalle.
Palkkuri
Vastattu 3 vuotta sitten
Palkkuri