Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Irtisanoutuminen

Jos päätän irtisanoutua yli 10 vuotta kunnan palveluksessa olleena, onko minulla kuukauden irtisanomisaika? Voinko pitää kertyneet lomat tämän neljän viikon sisällä ja jäljellä olevat lomapäivät maksetaanko rahana vai annetaanko vapaana? Lomapäiviä 32.
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
Hoitaja
Kysytty 10 kuutautta sitten
Hoitaja
Sinulla on kuukauden irtisanomisaika. Loman pitäminen ennen työsuhteesi loppua riippuu työnantajasta. Siitä nimittäin pitää sopia työnantajan ja työntekijän kesken (KVTES vuosilomaluku 8 § 3 mom.). Pitämättä jäävistä lomapäivistä maksetaan lomakorvaus.
Eeva
Vastattu 10 kuutautta sitten
Eeva