Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lomien säilyminen siirtyessä HUSilta Helsingin kaupungin palvelukseen

Olen harkitsemassa siirtymistä HUSilta Helsingin kaupungille. Tämän hetkinen työsuhteeni on vakinainen, samoin työpaikka, jota aion hakea. Onko tässä tapauksessa mahdollista, että pitämättömät lomani säilyvät uuteen virkaan siirtytessä? Ja onko irtisanomisaika tuolloin myös 4vkoa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
Terhi Korhonen
Kysytty 10 kuutautta sitten
Terhi Korhonen
Lomat eivät siirry uudelle työnantajalle. Saat lomapäiväkorvauksen pitämättä jäävistä lomapäivistä. Loman pituuteen vaikuttava työkokemuslisäaika voi muuttua, kun vaihtaa työnantajaa, jos uusi työ on eri ammattialalta. Kysy lisätietoja luottamusmieheltä tai lue kvtes:n 2. luvun 12 §. Irtisanomisaikasi on 1 kk, jos työsuhteesi on jatkunut yli 5 vuotta, muuten se on 14 päivää.
Kati
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kati