Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lomien säilyminen siirtyessä HUSilta Helsingin kaupungin palvelukseen

Olen harkitsemassa siirtymistä HUSilta Helsingin kaupungille. Tämän hetkinen työsuhteeni on vakinainen, samoin työpaikka, jota aion hakea. Onko tässä tapauksessa mahdollista, että pitämättömät lomani säilyvät uuteen virkaan siirtytessä? Ja onko irtisanomisaika tuolloin myös 4vkoa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 viikkoa sitten
Terhi Korhonen
Kysytty 6 viikkoa sitten
Terhi Korhonen

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Lomat eivät siirry uudelle työnantajalle. Saat lomapäiväkorvauksen pitämättä jäävistä lomapäivistä. Loman pituuteen vaikuttava työkokemuslisäaika voi muuttua, kun vaihtaa työnantajaa, jos uusi työ on eri ammattialalta. Kysy lisätietoja luottamusmieheltä tai lue kvtes:n 2. luvun 12 §. Irtisanomisaikasi on 1 kk, jos työsuhteesi on jatkunut yli 5 vuotta, muuten se on 14 päivää.
Kati
Vastattu 5 viikkoa sitten
Kati

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes