Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

neuvolakäynnit

Hei! Haluaisin varmistaa asian. En tiedä kirjoitanko oikeaan paikkaan, mutta kokeilen. Miten KVTEssin mukaisesti ja lain mukaisesti menee neuvola- ja lääkärikäynnit raskauden aikana? Onko tosissaan niin, että ne pitää omalla ajalla käydä, toisin sanoen palkattomana tai tehdä myöhemmin takaisin. Tätä mietin, koska mahdollisuuksia ei ole omalla ajalla käydä, koska työmatka 50 km ja lastenhoidollisin seikoin ei ole mahdollista tehdä yhtään pidempää päivääkään. :( Nyt olen nämä käynnit tehnyt palkattomana tai, jos lääkärikäynti pidemmän matkan päässä, olen ottanut kokonaisen päivän palkatonta. Kiitos vastauksista!
aihealueelle Sopimukset 3 vuotta sitten
Meeri Hilpinen
Kysytty 3 vuotta sitten
Meeri Hilpinen
Jos ei ole mahdollista käydä raskaudenaikaisissa tutkimuksissa vapaa-ajalla, niin niitä varten järjestetään vapautus työstä. Kulunutta aikaa ei lueta työajaksi, mutta sitä ei teetetä takaisin, eikä palkkaa vähennetä. Tutkimusten ajankohta pitää ilmoittaa työnantajalle niin pian kuin mahdollista, jotta työnantaja voi ottaa ne huomioon työvuorolistan suunnittelussa. KVTES:n määräys löytyy III luvun 4 §:n 2 momentin kohdasta 5 (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2017/luku-3-tyoaika/tyoajaksi-luettava-aika) ja sitä koskeva kuntatyönantajille suunnattu ohje täältä https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/tyoaika-tutkimukset-tarkastukset kohdasta lääkärin määräämät tutkimukset. Luottamusmieheltä kannattaa kysellä lisää.
nn
Vastattu 3 vuotta sitten
nn