Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Tilapäisten hoitovapaiden määrä

Onko mahdollista, että kunnan työntekijä saisi olla palkallisella tilapäisellä hoitovapaalla ilman lääkärintodistusta lapsen sairastuessa vain kolme erillistä kertaa vuoden aikana? Eli jos tänä vuonna olen ollut eri ajankohtina jo kolmesti poissa ilman lääkärintodistusta lasteni sairastuessa (1-2pvä kerrallaan), tästä lähtien vuoden loppuun asti lasteni mahdollisesti sairastuessa tarvitsen joka kerta lääkärintodistuksen, jotta saan palkallisen vapaan?
aihealueelle Lomat ja vapaat 4 viikkoa sitten
Eva
Kysytty 4 viikkoa sitten
Eva

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Kvtessin mukaan työntekijän on esitettävä luotettava selvitys tilapäisen hoitovapaan perusteesta ja luotettavaksi selvitykseksi lapsen sairastumisesta katsotaan esimerkiksi terveydenhoitajan antama tai muu työnantajan hyväksymä selvitys. Siispä on mahdollista, että kunnassanne on päätetty kaavamaisesti vaatia lääkärintodistuksia kaikilta kaikissa tilanteissa. Tarkista luottamusmieheltä, että esimiehesi toimii kunnassa vahvistettujen ohjeiden mukaan. Kysy, mistä työntekijät voivat lukea ohjeet siitä, miten tilapäisestä hoitovapaasta on ilmoitettava ja miten lapsen sairastuminen todistettava. Huomaa sekin, että työnantajalla on aina oikeus vaatia lääkärintodistusta, jos on epäilystä, että oikeutta tilapäiseen hoitovapaaseen käytetään väärin.
K
Vastattu 4 viikkoa sitten
K

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes