Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lomarahan laskeminen osa-aikaiselle työntekijälle

Hei, olen osa-aikaisena työntekijänä vuokrafirman kautta kunnan päiväkodissa. Lomapalkka minulle maksetaan 11,5 % mukaisesti. Miten tästä lasketaan lomaraha? Aiemmin olen saanut puolet lomapalkasta, onko tämä oikein? Miten tuo alkuvuoden muutos vaikuttaa tähän? Paula
aihealueelle Lomat ja vapaat 4 viikkoa sitten
Paula
Kysytty 4 viikkoa sitten
Paula

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos sovellettava tes on KVTES, niin mun mielestä lomarahaa tulee vain niiltä kuukausilta, jotka on lomanmääräytymiskuukausia ja joista kertyy vuosilomapäiviä. Kuukaudessa pitää olla vähintään 14 työpäivää tai 35 työtuntia. Silloin KVTESin lomaraha on kutakin lomanmääräytymiskuukautta kohti 2,8 % heinäkuun varsinaisesta palkasta tai enemmän, jos vuosiloma määräytyy KVTESin vyosilomaluvun vuosilomataulukon nro. 3 mukaan. Suosittelen, että kysyt palkanlaskennasta. Sieltä saa yleensä oikean vastauksen.
mutu
Vastattu 3 viikkoa sitten
mutu

No niin. Korjaan. Jos vuosiloman pituus tulee taulukosta 3, niin lomaraha on 2,8 %. Taulukon 2 tapauksessa se on 3,5 % ja suurimmillaan 4,2 %, jos loma kertyy taulukon 1 mukaan.
mutu
Vastattu 3 viikkoa sitten
mutu

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes