Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Irtisanominen äitiyslomalla

Hei! Olen aikeissa irtisanoa itseni vakituisesta työsuhteesta. Olen vielä äitiyslomalla mutta tiedän etten aio palata vakituiseen työhöni. Onko irtisanomisaika sama 14 päivää ja onko jtn mitä kannattaa ottaa huomioon? Äitiyslomaa on jäljellä n. Kuukausi.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
Hoitsu
Kysytty

Irtisanomisaika on 14 päivää, jos työsuhteesi on jatkunut enintään viisi vuotta. Sen jälkeen 1 kk. Jos et aio mennä muualle töihin, niin voisit olla irtisanoutumatta vielä ainakin vanhempainrahakauden ajan edellyttäen, että saat haettua vanhempainvapaan säädetyssä ajassa. Sillä jos työsuhteesi on voimassa, niin sinulle kertyy vuosilomaa sen aikaa kun olet äitiys- ja vanhempainvapaalla. Lisäksi työkokemuslisäaika karttuu. Vanhempainvapaasta on ilmoitettava työnantajalle viimeistään kaksi kuukautta ennen vapaan aiottua alkamisaikaa. Jos vapaan kesto on enintään 12 arkipäivää, ilmoitusaika on kuitenkin yksi kuukausi. Luottamusmieheltä kannattaa varmistaa nämä tiedot.
Kikka
Vastattu