Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Irtisanominen äitiyslomalla

Hei! Olen aikeissa irtisanoa itseni vakituisesta työsuhteesta. Olen vielä äitiyslomalla mutta tiedän etten aio palata vakituiseen työhöni. Onko irtisanomisaika sama 14 päivää ja onko jtn mitä kannattaa ottaa huomioon? Äitiyslomaa on jäljellä n. Kuukausi.
aihealueelle Sopimukset 10 kuutautta sitten
Hoitsu
Kysytty 10 kuutautta sitten
Hoitsu
Irtisanomisaika on 14 päivää, jos työsuhteesi on jatkunut enintään viisi vuotta. Sen jälkeen 1 kk. Jos et aio mennä muualle töihin, niin voisit olla irtisanoutumatta vielä ainakin vanhempainrahakauden ajan edellyttäen, että saat haettua vanhempainvapaan säädetyssä ajassa. Sillä jos työsuhteesi on voimassa, niin sinulle kertyy vuosilomaa sen aikaa kun olet äitiys- ja vanhempainvapaalla. Lisäksi työkokemuslisäaika karttuu. Vanhempainvapaasta on ilmoitettava työnantajalle viimeistään kaksi kuukautta ennen vapaan aiottua alkamisaikaa. Jos vapaan kesto on enintään 12 arkipäivää, ilmoitusaika on kuitenkin yksi kuukausi. Luottamusmieheltä kannattaa varmistaa nämä tiedot.
Kikka
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kikka