Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

eri toimipisteitä

Työskentelen useassa eri toimipisteessä. Pyynnöstäni huolimatta minulle ei ole osoitettu pääasiallista toimipistettä, josta liikuttaessa työaika ja matkakorvaukset laskettaisiin. Voiko työnantaja edellyttää, että aloitan työpäivän joka päivä eri paikoista ja matkustan kohteeseen omalla ajalla, omalla kustannuksella.
aihealueelle Muu aihe 2 viikkoa sitten
Riku
Kysytty 2 viikkoa sitten
Riku

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työmatkaa eli matkaa kotoa ensimmäiseen toimipaikkaan ja vastaavasti viimeisestä kotiin ei lasketa työajaksi edes silloin, kun työntekijällä on pysyväisluonteinen toimipaikka. Kvtes:n liitteen 16, 2 §:n 2 momentin soveltamisohjeessa on esimerkkejä siitä, mitä voidaan pitää pysyväisluonteisensa toimipaikkana. Jos niistä jokin sopisi sinun työhösi, niin pyydä luottamusmiestä auttamaan asian selvittämisessä. Jos työntekijällä ei ole pysyväisluonteista toimipaikkaa niin noudatetaan liitteen 16, 2 §:n 4 momentin määräystä työmatkojen korvaamiseen. Tuntipalkkaisilla noudatetaan TTES:n määräyksiä. Luettavaa https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
HH
Vastattu 2 viikkoa sitten
HH

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes