Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

eri toimipisteitä

Työskentelen useassa eri toimipisteessä. Pyynnöstäni huolimatta minulle ei ole osoitettu pääasiallista toimipistettä, josta liikuttaessa työaika ja matkakorvaukset laskettaisiin. Voiko työnantaja edellyttää, että aloitan työpäivän joka päivä eri paikoista ja matkustan kohteeseen omalla ajalla, omalla kustannuksella.
aihealueelle Muu aihe 9 kuutautta sitten
Riku
Kysytty 9 kuutautta sitten
Riku
Työmatkaa eli matkaa kotoa ensimmäiseen toimipaikkaan ja vastaavasti viimeisestä kotiin ei lasketa työajaksi edes silloin, kun työntekijällä on pysyväisluonteinen toimipaikka. Kvtes:n liitteen 16, 2 §:n 2 momentin soveltamisohjeessa on esimerkkejä siitä, mitä voidaan pitää pysyväisluonteisensa toimipaikkana. Jos niistä jokin sopisi sinun työhösi, niin pyydä luottamusmiestä auttamaan asian selvittämisessä. Jos työntekijällä ei ole pysyväisluonteista toimipaikkaa niin noudatetaan liitteen 16, 2 §:n 4 momentin määräystä työmatkojen korvaamiseen. Tuntipalkkaisilla noudatetaan TTES:n määräyksiä. Luettavaa https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
HH
Vastattu 9 kuutautta sitten
HH