Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Tutustu sisarsivustoomme!

Kvtes.fi-palveluun on lähetetty yli 1600 kysymystä, joista lähes kaikkiin on vastattu! Nyt laajennamme formaatin kasvatuksellisiin kysymyksiin uudessa Vanhemmille.fi palvelussa. Formaatti on tästä palvelusta tuttu! Mikäli haluat keskustella kasvatuksesta muiden vanhempien kanssa, tule mukaan!

Vanhemmille.fi

Raskaus ja määräaikainen työsopimus

Valmistun terveydenhoitajaksi toukokuussa ja sain heti töitä vuoden loppuun samasta työpaikasta. Homma menee niin että aluksi kesäkuussa teen vuosiloman sijaisuuden joka kestää kuukauden ja tämän jälkeen jatkan saman työntekijän vuorotteluvapaan sijaisuutta vuoden loppuun asti. Kirjoitin aluksi työsopimuksen vuosiloman sijaisuuteen ja työnantajani sanoi, että jatketaan sopimusta vuoden loppuun asti kunnes saan valviralta laillistetun ammattinimikkeen. Työnantaja sanoi, että suullinen sopimus on yhtä pätevä, kuin kirjallinenkin. Kun menen kirjoittamaan jatkosopimusta, eihän työnantajani voi vetäytyä ja kirjoittaa sopimusta vain syyskuuhun asti, jolloin äitiysloma alkaa vaikka suullisesti on luvattu vuoden loppuun?
aihealueelle Terveys 11 kuukautta sitten
Anniina
Kysytty 11 kuukautta sitten
Anniina
Jos työnantaja muuttaa sovittua työsuhteen päättymispäivää tietäen, että olet raskaana, niin se on syrjintää, ellei työnantaja kykene osoittamaan, että syy on ihan jokin muu. Kysy lisää luottamusmiehelta tai lue tasa-arvovaltuutetun sivuilta syrjinnästä raskauden vuoksi.
Leeni
Vastattu 11 kuukautta sitten
Leeni