Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

virka- vai virantoimitusmatka

Joudun välillä matkustamaan sijaiseksi esimiehen määräyksestä toiseen kirjaston toimipaikkaan 40 kilometrin päähän, mutta kuitenkin saman kunnan alueelle. Kumpi on kyseessä: virka- vai virantoimitusmatka. Työskentely siellä toisessa toimipisteessä on samaa tavanomaista kokopäiväistä kirjastotyötä. Sijaisuudet ovat satunnaisia, joskus vain päivän kestäviä ja joudun käyttämään matkustamiseen omaa autoa.
aihealueelle Matkat viikko sitten
epätietoinen
Kysytty viikko sitten
epätietoinen

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Sinun kannattaisi pohtia asiaa luottamusmiehen kanssa. Minun mielestäni kyse on virantoimitusmatkasta, jos ko. sijaistamisesta on sovittu työsopimuksessasi. Jos työnantajasi tulkitsee matkat virantoimitusmatkoiksi, niin työnantaja on oikeassa niin kauan, kunnes toisin todistetaan. Siihen tarvitaan yleensä luottamusmiestä. https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
Leeni
Vastattu 6 päivää sitten
Leeni

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes