Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

virka- vai virantoimitusmatka

Joudun välillä matkustamaan sijaiseksi esimiehen määräyksestä toiseen kirjaston toimipaikkaan 40 kilometrin päähän, mutta kuitenkin saman kunnan alueelle. Kumpi on kyseessä: virka- vai virantoimitusmatka. Työskentely siellä toisessa toimipisteessä on samaa tavanomaista kokopäiväistä kirjastotyötä. Sijaisuudet ovat satunnaisia, joskus vain päivän kestäviä ja joudun käyttämään matkustamiseen omaa autoa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 3 vuotta sitten
epätietoinen
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Sinun kannattaisi pohtia asiaa luottamusmiehen kanssa. Minun mielestäni kyse on virantoimitusmatkasta, jos ko. sijaistamisesta on sovittu työsopimuksessasi. Jos työnantajasi tulkitsee matkat virantoimitusmatkoiksi, niin työnantaja on oikeassa niin kauan, kunnes toisin todistetaan. Siihen tarvitaan yleensä luottamusmiestä. https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
Leeni
Vastattu