Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

virka- vai virantoimitusmatka

Joudun välillä matkustamaan sijaiseksi esimiehen määräyksestä toiseen kirjaston toimipaikkaan 40 kilometrin päähän, mutta kuitenkin saman kunnan alueelle. Kumpi on kyseessä: virka- vai virantoimitusmatka. Työskentely siellä toisessa toimipisteessä on samaa tavanomaista kokopäiväistä kirjastotyötä. Sijaisuudet ovat satunnaisia, joskus vain päivän kestäviä ja joudun käyttämään matkustamiseen omaa autoa.
aihealueelle Matkat 9 kuutautta sitten
epätietoinen
Kysytty 9 kuutautta sitten
epätietoinen
Sinun kannattaisi pohtia asiaa luottamusmiehen kanssa. Minun mielestäni kyse on virantoimitusmatkasta, jos ko. sijaistamisesta on sovittu työsopimuksessasi. Jos työnantajasi tulkitsee matkat virantoimitusmatkoiksi, niin työnantaja on oikeassa niin kauan, kunnes toisin todistetaan. Siihen tarvitaan yleensä luottamusmiestä. https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
Leeni
Vastattu 9 kuutautta sitten
Leeni